Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2015,
10.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer Pokljuka Miha Dovžan

Sobota, 19. 12. 2015, 10.14

7 let, 12 mesecev

Schemppu Pokljuka leži, Bauer ostal pred Fakom, ki ga bo bodril na skupinskem štartu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nemec Simon Schempp je dobil tudi drugo moško preizkušnjo letošnjega svetovnega biatlonskega pokala na Pokljuki. Klemen Bauer je bil 20.

Simon Schempp je na današnjem 12,5-kilometrskem zasledovanju zadržal prvo mesto s četrtkovega šprinta. Z brezhibnim streljanjem je za slabih 17 sekund ugnal vodilnega biatlonca svetovnega pokala, Francoza Martina Fourcada, ki mu je prvo pokljuško zmago odnesel en zgrešeni strel. Tretji je bil Rus Anton Šipulin.

Fak lovil, prišel blizu in pogorel, Bauer spet najboljši Slovenec

Klemen Bauer je bil tudi danes najboljši Slovenec. Glede na četrtkov šprint je sicer izgubil dve mesti, a je bil po dveh zgrešenih strelih vendarle izjemno zadovoljen z 20. mestom in novimi točkami svetovnega pokala. Uvrstil se je tudi na nedeljsko preizkušnjo v skupinskem štartu.

Do teh je prišel tudi Jakov Fak, ki mu je do polovice tekme kazalo izvrstno in je bil že zelo blizu temu, da bi ujel reprezentančnega kolega, a je na tretjem strelskem postanku mimo tarče poslal tri strele in izgubil možnosti za kaj več kot 31. mesto, kar je bilo glede na šprint vseeno izboljšanje za pet mest.

Dovžanov ognjeni krst na strelišču

Tretji slovenski predstavnik na tekmi, Miha Dovžan, je na sploh svoji prvi zasledovalni tekmi v svetovnem pokalu solidno opravil s prvim strelskim nastopom, malo slabše z drugim in izvrstno oziroma brezhibno s tretjim. Na četrtem pa je zgrešil vseh pet strelov in tekmo končal na zadnjem, 59. mestu. Preizkušnje namreč ni končalo vseh 60 tekmovalcev, ki jo je začelo, odstopil je Kanadčan Gow.

Napet obračun Schemppa in Fourcada

Tribune biatlonskega štadiona na Rudnem polju so se danes kopale v soncu in škripale pod težo 5.700 odlično razpoloženih navijačev, ki so videli izjemno napet dvoboj za zmago in nekaj zanimivih preobratov.

"Ključ do zmage je bilo streljanje. Na tako visoki ravni tekmovanja sicer vedno je, tukaj pa strelišče ni prav zahtevno, zato preprosto je treba ustreliti 'ničlo'. A prav ta nuja brezhibno ustreliti na koncu prinese dodaten pritisk in nazadnje se strelišče vendarle izkaže za naporno," je zagato pokljuškega strelišča, na katerem tudi danes ni bilo nobenega vetra, razložil zmagovalec Schempp.

Fourcade je Nemca že ujel in nasmihala se mu je prva zmaga na slovenskem prizorišču svetovnega pokala, a je mimo tarče poslal prav zadnji strel. "Moj načrt je bil streljati hitro in pritisniti na Simona. V prvih treh krogih sem garal in izničil zaostanek, ob tem pa sem se izčrpal. Čakal sem na Simonovo napako, ki je ni bilo, meni pa je za trenutek padla zbranost," je povedal Francoz.

Na tretjem mestu prepih, na koncu pa ga je zasedel Šipulin

S tretjega mesta je današnjo preizkušnjo začel Rus Garaničev, med tekmo sta se na tretjem mestu izmenjala tudi Norvežana Ole Einar Björndalen in Tarjei Boe, a na stopničkah jo je končal Rus Anton Šipulin, ki mu naše prizorišče zelo ustreza. Lani je na Rudnem polju zmagal dvakrat in enkrat zasedel drugo mesto, sezono prej je bil prvi in drugi.

"To je pač biatlon. Vse se lahko zgodi," je povedal novopečeni oče, ki svojega prvorojenca sploh še ni videl in se zato toliko bolj veseli decembrskega tekmovalnega premora. "Boriti sem se moral do konca, sem pa ves čas verjel, da lahko končam na stopničkah," je še dodal biatlonec, ki je današnje zasledovanje začel s šestega mesta.

Jutri je na sporedu še tekma s skupinskim štartom. Za zdaj še ni povsem jasno, ali bo na njej nastopil tudi slovenski predstavnik. V igri je le Klemen Bauer, a mora počakati, da se izračunajo vsi parametri, pa tudi ugotoviti, če bo jutrišnjo tekmo kdo izpustil.

Ne spreglejte