Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
18. 4. 2018,
11.10

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,97

2

Natisni članek

svetovni pokal Salomon Maruša Ferk Ana Bucik

Sreda, 18. 4. 2018, 11.10

6 let

Prvi slalomski violini se selita

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,97

2

Najboljši slovenski slalomistki Ana Bucik in Maruša Ferk se bosta v novo sezono podali na Salomonovih smučeh.

Ana Bucik: v novo sezono na novih smučeh | Foto: Stanko Gruden, STA Ana Bucik: v novo sezono na novih smučeh Foto: Stanko Gruden, STA

Napovedi o pestrem dogajanju na smučarski tržnici se uresničujejo, tudi v slovenskem taboru. Že v torek smo poročali o tem, da se Boštjan Kline od Stöcklija seli k Nordici. Švicarski opremljevalec, ki je med drugim do največjih uspehov pomagal tudi Tini Maze in Ilki Štuhec, pa je osipa deležen tudi pri dekletih. Ko se bodo najboljše slalomistke 10. novembra pomerile na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v Leviju, se bosta najboljši Slovenki med količke podali na novih smučeh. Tako Ana Bucik kot tudi Maruša Ferk namreč zapuščata Stöckli, njun novi opremljevalec pa je postal Salomon. Ta je sicer močnejši v moškem delu smučarske karavane, medtem ko ima pri dekletih pod okriljem Italijanko Marto Bassino.

Po mnenju strokovnega vodstva slovenske ženske reprezentance naj bi bila menjava opreme pomemben element pri želenem preboju. Bucikova se je v pretekli zimi prvič v karieri zavihtela na stopničke, saj je kombinacijo v Lenzerheideju končala na tretjem mestu. Obenem je vidno napredovala tudi v veleslalomu. Precej manj razlogov za Goričankino zadovoljstvo pa so prinesli slalomski rezultati. Deveto mesto na prvi tekmi v Leviju je namreč ostal njen daleč najboljši rezultat. Zaradi nekonkurenčnosti na določenih snežnih podlagah so iz slovenskega tabora že med sezono prihajali namigi o selitvi.

Kocka je padla po pomladnih testiranih. Brez teh je sicer ostala Ferkova, ki si je na tekmi državnega prvenstva poškodovala koleno in naj bi se na smuči vrnila šele prihodnji mesec. Kljub temu se tudi ona seli na Salomon, s katerim bo skušala nadgraditi rezultate pretekle zime, v kateri se je sicer dokaj redno uvrščala med dobitnice slalomskih točk, a po zadnji tekmi ni skrivala, da želi doseči kaj več kot končno 25. mesto.

Na ravni opreme je v slovenskem ženskem taboru, ki ga bo še naprej vodil Denis Šteharnik, še nekaj nejasnosti pri Meti Hrovat, medtem ko je že jasno, da bosta rekonvalescentka Tina Robnik in Ana Drev ostali na Völklovih smučeh. Zadnja sicer še ni uradno potrdila nadaljevanja kariere.

Ne spreglejte