Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
17. 4. 2018,
12.00

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

Boštjan Kline svetovni pokal Martin Čater

Torek, 17. 4. 2018, 12.00

5 let, 12 mesecev

Boštjan Kline na novih smučeh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Zadnji slovenski zmagovalec smukaške tekme svetovnega pokala Boštjan Kline je ob koncu olimpijske sezone snel Stöcklijeve smuči in postaja novi adut Nordice.

Boštjan Kline se bo proti najvišjim položajem skušal vrniti z Nordico. | Foto: Sportida Boštjan Kline se bo proti najvišjim položajem skušal vrniti z Nordico. Foto: Sportida

Med sezono, v kateri je krepko zaostal za pričakovanji, Boštjan Kline ni stresal slabe volje in jeze na Stöckli, čeprav je bila javna skrivnost, da je imel s švicarskimi smučmi v določenih razmerah težave. Po sezoni si je vzel čas za preizkus opreme in se naposled odločil za menjavo opremljevalca. Po izteku pogodbe s Stöcklijem se je 27-letni Mariborčan odločil sprejeti izziv, ki mu ga je ponudila Nordica. V sezono 2018/19 bo tako vstopil na smučeh, na katerih snežne kilometre kopiči tudi zmagovalec zadnjega smuka v Bormiu Dominik Paris.

S Švicarji do največjih uspehov

S selitvijo k Nordici se za Klineta končuje zajetno smučarsko poglavje, ki ga je spisal na Stöcklijevih smučeh. Na njih je pred dobrimi sedmimi leti v Crans Montani postal mladinski svetovni prvak v obeh hitrih disciplinah. Po poškodbi je nato zablestel tudi v članski konkurenci. Postal je edini slovenski moški alpski smučar, ki se je na stopničke svetovnega pokala zavihtel tako v superveleslalomu kot tudi v smuku. Med najboljšo trojico se je zavihtel trikrat, pred 14 meseci pa je v Kvitfjlellu slavil svojo edino zmago.

Martin Čater ostaja na Stöcklijevih smučeh. | Foto: Sportida Martin Čater ostaja na Stöcklijevih smučeh. Foto: Sportida

Korak nazaj

Potem ko je sezono 2016/17 ob zmagi zaznamoval še z desetim mestom v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala in 11. v superveleslalomu, je v pretekli zimi sledil velik korak nazaj. Na olimpijskih igrah je bil sicer deseti v supervelelslalomu, kar pa je bil zanj tudi vrhunec sezone. V nobeni disciplini se namreč ni uvrstil v finale svetovnega pokala, zato po sezoni ni skrival razočaranja. "Vsaka stvar se zgodi z razlogom. Zato verjamem, da je tudi ta sezona za nekaj dobra. Vrnil se bom še močnejši," je dejal po zadnji tekmi. Zdaj je jasno, da se bo Kline, ki je te dni treniral v Söldnu, vrnil na smučeh novega proizvajalca.

Čater se ne bo selil

Za menjavo smučarske opreme pa se ne bo odločil njegov reprezentančni sotekmovalec Martin Čater, ki je letos prevzel vlogo prvega moža slovenske ekipe za hitri disciplini. Savinjčan bo namreč tudi v prihodnje nastopal na Stöcklijevih smučeh, na katerih mu je uspel tekmovalni preboj. Letos se je prvič prebil med smukaške finaliste in tudi superveleslalomsko sezono končal med najboljšo trideseterico. V novi zimi načrtuje še nekaj določnih korakov naprej. Po testiranjih verjame, da mu to lahko uspe s Stöcklijem.

Ne spreglejte