Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 1. 2018,
22.53

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

1

Natisni članek

Oberstdorf svetovno prvenstvo v poletih Goran Janus Domen Prevc Tilen Bartol Jernej Damjan Anže Semenič Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 19. 1. 2018, 22.53

6 let, 3 mesece

Prvi mož skokov uslišal prošnjo Gorana Janusa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

1

Goran Janus | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po prvem dnevu svetovnega prvenstva v poletih v Oberstdorfu v slovenskem taboru ne morejo biti povsem zadovoljni. Zlasti, ker so izpadli iz igre za medalje. Čeprav se je štirim skakalcem od skupno petih uspelo uvrstiti med najboljšo trideseterico, pa ekipa za nedeljsko moštveno preizkušnjo še ni znana. Goran Janus je namreč pri Walterju Hoferju izboril, da bo Tilen Bartol lahko v soboto skakal kot predskakalec in bil bitko z Domnom Prevcem.

Oberstdorf | Foto:

"Po prvi seriji je dobro kazalo. V finalni mi je žal, ker smo zapadli v luknjo. Nizka hitrost, veter v hrbet, nismo mogli narediti kaj več. Peter je bil pri drugem nekoliko zgoden. Dolgo časa je potreboval, da je prešel čez hrbtišče. Če se tam malce ustaviš, ti zmanjka hitrosti za metražo. Jutri bomo morali pospešiti," je trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus povzel petkovo dogajanje na letalnici v Oberstdorfu.

V zraku je še četrto prosto mesto, trije so zacementirani

Domen Prevc ni pokazal poletov, ki bi ga popeljala višje od 23. mesta. | Foto: Sportida Domen Prevc ni pokazal poletov, ki bi ga popeljala višje od 23. mesta. Foto: Sportida Peter Prevc je po prvem dnevu na sedmem, Anže Semenič na 13., Jernej Damjan na 16. in Domen Prevc na 23. mestu. A je po prvi seriji kazalo bistveno bolje, saj je bil najstarejši Prevc malenkostno oddaljen od stopničk (Semenič je bil po prvi seriji sedmi, Damjan pa mesto nižje). V drugo so se mu medalje občutno oddaljile, saj za tretjim Kamilom Stochom zaostaja za 32,5 točke.

Priložnost za medaljo bo tako najverjetneje morala slovenska zasedba iskati v nedeljo, ko bo ekipna tekma svetovnega prvenstva v poletih. A je v zraku še vprašanje, kdo bo zasedel četrto mesto. Peter Prevc, Semenič in Damjan so zacementirani, vprašanje pa je, ali Domen Prevc ali Tilen Bartol. Zadnjemu se je na tekmi skok povsem ponesrečil in je pristal na hrbtišče letalnice Heini Klopfer.

Bartol vidno razočaran, nato mu je Janus pri Hoferju uredil novo priložnost

Tilen Bartol je razočarano priznal, da si mesta v ekipni tekmi ni zaslužil, ker so bili drugi boljši, a mu je Janus uredil novo priložnost. | Foto: Sportida Tilen Bartol je razočarano priznal, da si mesta v ekipni tekmi ni zaslužil, ker so bili drugi boljši, a mu je Janus uredil novo priložnost. Foto: Sportida "Zelo sem razočaran. Prav tako sem razočaran, ker ne bom v ekipi. Štirje so bili boljši od mene in sem zasluženo ostal brez moštvene preizkušnje," je slovenskim novinarjem v Oberstdorfu po svojem nastopu z žalostnim obrazom razlagal Bartol.

A je nato prišel v iztek tudi Janus in dal vedeti, da bo imel Bartol v soboto še eno priložnost, da si zagotovi mesto v ekipi za nedeljo. "Govoril sem z Walterjem Hoferjem (prvi mož skokov, op. a.). Tilen bo lahko skakal kot predskakalec in na podlagi sobotnih skokov bomo potem določili četrtega moža za nedeljsko ekipno tekmo. Nisem se še odločil, ker je Tilen naredil veliko napako. Jutri jo bomo poskušali popraviti. Morda bo dvakrat skočil in po tem bo odvisno, kdo bo v nedeljo v ekipi," je Janus z novico osrečil mladega Bartola.

Sicer pa po polovici posamične preizkušnje najbolje kaže Norvežanu Danielu Andreju Tandeju. V boju za zlato medaljo ima pred Richardom Freitagom že 10,9 točke naskoka, tretji Kamil Stoch pa zaostaja za 17,8 točke.

Izidi po 2/4 poletih:

1. Daniel Andre Tande (Nor) 449,6 točke

2. Richard Freitag (Nem) 438,7 

3. Kamil Stoch (Pol) 431,8 

4. Stefan Kraft (Avt) 412,3 

5. Robert Johansson (Nor) 408,0 

6. Andreas Stjernen (Nor) 404,7 

7. Peter Prevc (Slo) 399,3 

8. Andreas Wellinger (Nem) 398,3 

9. Hohann Andre Forfang (Nem) 395,5 

10. David Kubacki (Pol) 390,6 

...

13. Anže Semenič (Slo) 378,4 

16. Jernej Damjan (Slo) 365,6 

23. Domen Prevc (Slo) 328,3 

...

39. Tilen Bartol (Slo) 144,0

Ne spreglejte