Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2022,
18.30

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Gašper Brecl nordijska kombinacija Ema Volavšek

Nedelja, 28. 8. 2022, 18.30

1 leto, 8 mesecev

Ema Volavšek

Prva slovenska zmaga v nordijski kombinaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Ema Volavšek | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Slovenska nordijska kombinatorka Ema Volavšek je zmagala na prvi posamični tekmi poletne velike nagradne v Oberwiesenthalu. Volavškova je tako poskrbela za prvo slovensko zmago v nordijski kombinaciji na tej ravni tekmovanja. Na moški preizkušnji je prve točke osvojil Gašper Brecl.

V vetrovnem in meglenem Oberwiesenthalu so najprej tekmovale kombinatorke, nato kombinatorci. Po skakalnem delu preizkušnje je med kombinatorkami vodila Finka Minja Korhonen z 99,5 metra in 117,1 točke, Ema Volvašek pa je bila peta s 97,5 metra in 33 sekundami zaostanka za vodilno Finko.

Tek na pet kilometrov 5 km progi je vlival veliko upanja za zgodovinski dosežek slovenske nordijske kombinacije, saj je Volavškova že v soboto na mešani ekipni tekmi imela najboljši čas med vsemi kombinatorkami. Volavškova je v drugi krog odšla kot vodilna in je nato rutinirano nadzorovala potek teka do konca.

"Tekma je bila zelo težka, a sem zelo uživala. To je bila prva tekma za Minjo, bila je odlična. Že po skokih, na teku pa je bila tesno za mano, a rekla sem si, da mi mora uspeti in tako je tudi bilo," je bila po zmagi presrečna Volavškova.

Silva Verbič je na koncu zasedla 14. mesto z zaostankom 3:18,5 minute.

Na moški preizkušnji je Gašper Brecl po skakalnem delu preizkušnje zasedal 26. mesto, Aleks Muhič je bil 39., Matic Garbajs je bil na 46. mestu, Erazem Stanonik pa je bil na 47. mestu. Preizkušnjo je na koncu dobil Finec Ilkka Herola. Brecl je po dobri tekaški predstavi končal na 23. mestu, Muhič je zasedel 42. mesto, Stanonik je bil 45., Garbajs pa je tekmo končal na 47. mestu.

Poletna velika nagrada se bo z novo posamično tekmo nadaljevala v sredo v Oberstdorfu, končala pa s preizkušnjama v Avstriji prihodnji konec tedna.

Ne spreglejte