Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
7. 2. 2021,
18.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

2

Natisni članek

pregled operacija koleno padec Eirin Maria Kvandal

Nedelja, 7. 2. 2021, 18.36

3 leta, 2 meseca

Pri nesrečni Norvežanki, ki je grdo padla, obstaja resna skrb

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

2

Eirin Maria Kvandal | Nesrečna Eirin Maria Kvandal je grdo padla na nedeljski tekmi v Hinzenbachu. | Foto Guliverimage

Nesrečna Eirin Maria Kvandal je grdo padla na nedeljski tekmi v Hinzenbachu.

Foto: Guliverimage

Mlada norveška skakalka Eirin Maria Kvandal je nesrečno padla na nedeljski tekmi v Hinzenbachu, kjer se je Nika Križnar razveselila novega odličnega drugega mesta. Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so v norveškem taboru predvsem želeli dobiti odgovor na vprašanje o stanju kolena. Obstaja skrb, da ima strgane križne kolenske vezi, kar bi pomenilo več kot polletno odsotnost od vrhunskega športa in konec sezone.

Eirin Maria Kvandal
Sportal Nova zvezda skokov z dvema ploščicama in 22 vijaki v hrbtu

Pred dnevi smo pisali, kako posebna je pot 19-letne norveške skakalke Eirin Marie Kvandal, ki je imela velike težave s hrbtenico. Po operativnem posegu pri petnajstih letih so ji vgradili 22 vijakov in dve ploščici, prav misel na skoke pa je bila tista, ki jo je gnala naprej.

Marsikdo ni verjel, da ji lahko uspe preboj med najboljše. A je v tej zimi, ki je zanjo druga v članski konkurenci, že večkrat pokazala, da je nadarjena. Na Ljubnem je na drugi tekmi v svetovnem pokalu skočila celo do zmage. A je imela kar nekajkrat že težave pri doskoku, potem ko jo je poneslo daleč.

Nika Križnar
Sportal Izjemno: Nika Križnar znova na zmagovalnem odru, hud padec Norvežanke

Bojijo se, da si je strgala kolenske križne vezi

V Hinzenbachu je padla tudi v sobotnih kvalifikacijah, a ni bilo nič hujšega. Zato pa je bil videti nedeljski padec grozljiv. Njeno koleno ni zdržalo, Kvandalova, ki je bila v petek v Avstriji tretja, pa je nemočna ležala v izteku skakalnice.

"Pri zavesti je bila. Odpeljali so jo v bolnišnico. Čuti bolečine v desnem kolenu," je za norveški Tv2 dejala nekdanja norveška skakalka Line Jahr, ki je zdaj v vlogi trenerke.

V tej sezoni se je že večkrat znašla na tleh. | Foto: Sportida V tej sezoni se je že večkrat znašla na tleh. Foto: Sportida

Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so opravili rentgenski pregled. Pokazal je, da ni nič zlomljenega, a je pregled z magnetno resonanco tisti, ki pokaže sliko o stanju vezi. Obstaja skrb, da si je strgala križne vezi, kar bi pomenilo, da bi se morala za več kot pol leta posloviti od smučarskih skokov, saj operaciji sledi dolgotrajna rehabilitacija.

Nika Križnar
Sportal Nov dan, nove stopničke za Niko Križnar!

"Ni dober občutek biti na vrhu in videti kolegico, kako je padla"

"Ker je nedelja, nismo mogli opraviti pregleda z magnetno resonanco. Govorili smo z zdravniki iz Norveške, ki so nam svetovali, da je najboljša rešitev povratek v domovino, kjer bodo nemudoma opravili pregled z magnetno resonanco," je dejal trener Christian Meyer.

Upajo, da so kolenske vezi zdržale. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Upajo, da so kolenske vezi zdržale. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Grozno je videti takšne padce. S strani je bilo videti, da je pri zavesti, a v hudih bolečinah," je povedala Maren Lundby, ki je spremljala novo zmago Japonke Sare Takanaši, medtem ko je bila na drugem mestu naša Nika Križnar, ki je zmagala v petek, dan pozneje pa bila prav tako druga.

"Ni dober občutek biti na vrhu skakalnice in videti kolegico, kako pade. Držimo pesti, da bo z njo vse v najlepšem redu," pa je dejala Norvežanka Silje Opseth, ki je bila po prvi seriji druga, na koncu pa je osvojila tretje mesto.

Ema Klinec Nika Križnar
Sportal Emocije na vrhuncu: Končno se je poklopilo
Ne spreglejte