Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
14.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Tilen Bartol Anže Semenič Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 14.08

8 let

Prevc začel v Oberstdorfu vrhunsko in v žep pospravil dva tisoč evrov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na prvi tekmi novoletne skakalne turneje v Oberstdorfu bo Slovenija v pričakovanju vrhunske uvrstitve, saj je bil Peter Prevc v kvalifikacijah nad vsemi. Na tekmi kar šest naših skakalcev.

Če se po jutru dan pozna, potem lahko slovenski navijači z navdušenjem pričakujejo torkovo prvo tekmo novoletne turneje v Oberstdorfu. V Erdinger Areni je bilo vse v znamenju Petra Prevca. Z naskokom je bil najboljši tako na treningu kakor tudi v kvalifikacijah.

Trener Goran Janus ga je spustil celo z enega zaletnega mesta nižje, ker so pred njim skakalci leteli daleč, saj bi lahko s tem tvegal kakšno poškodbo. Peter je tudi z nižjo hitrostjo na zaletni mizi izvrstno opravil nalogo in pristal pri 136,5 metra ter prekosil vse tekmece.

Kot zmagovalec kvalifikacij, enak podvig mu je uspel v Oberstdorfu že lani, je za nagrado prejel dva tisoč evrov, v torek pa bo skočil povsem na koncu v zadnjem paru, v katerem se bo pomeril z Norvežanom Adreasom Stjernenom.

Na tekmi se obeta pravi spektakel, saj je bil na drugem mestu njegov največji tekmec Severin Freund, ki je s 134,5 metra za Prevcem zaostal 6,2 točke. Tretji je bil z najdaljšo daljavo (139 metrov) Norvežan Johan Andre Forfang, četrti pa branilec naslova na prestižni turneji Stefan Kraft (136 metrov), ki je za našim skakalnim asom zaostal za 8,2 točke.

Domen Prevc na treningu le za bratom Petrom

Vstopnico za tekmo je imel pred kvalifikacijami zagotovljeno tudi Domen Prevc, ki je bil izvrsten na treningu (135,5 mera) in zaostal le za bratom, v kvalifikacijah pa so mu nato merilne naprave namerile nekaj metrov manj (126,5 metra), kar je bilo dovolj za 16. rezultat – na premierni tekmi na izpadanje se bo pomeril s kar 20 let starejšim Nemcem Michaelom Neumayerjem.

Od tistih slovenskih skakalcev, ki so si morali vstopnico za tekmo še priskakati, je bil s 132 metri najbolj razpoložen Anže Lanišek (tretji med kvalifikanti, skupno deveti) in se bo v dvoboju na izpadanje pomeril z Avstrijcem Manuelom Poppingerjem.

Jurij Tepeš, ki je bil na treningu odličen šesti, je imel s 126 metri 23. rezultat kvalifikacij in bo na tekmi skušal preskočiti domačina Piusa Paschkeja.

Novinec Bartol se bo pomeril z zadnjim zmagovalcem turneje Kraftom

Robert Kranjec je svoj nastop končal pri daljavi 122,5 metra, kar je bilo dovolj za 29. mesto, njegov nasprotnik pa bo Stefan Hula.

Novinec v svetovnem pokalu Tilen Bartol se je znašel v premiernih kvalifikacijah in bil s 118 metri 47., kar mu je za tekmo prineslo favoriziranega nasprotnika Krafta. Le Anžetu Semeniču se ni uspelo uvrstiti na uvodno preizkušnjo turneje, saj je bil njegovih 115 metrov preskromnih.

Sicer pa so imeli organizatorji uvodne preizkušnje v ponedeljek oblico težav. V Oberstdorfu je namreč v času prvega treninga zmanjkalo elektrike, tako da skakalci niso mogli opraviti dveh trening skokov, na skakalnico pa so jih odpeljali kar z avti, ker žičnica ni delala.

Ne spreglejte