Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 2. 2014,
13.55

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Kamil Stoch Falun

Sreda, 26. 2. 2014, 13.55

1 leto, 1 mesec

Prevc z vrhunsko predstavo do rumene majice in novih stopničk

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že na prvi postojanki po olimpijskih igrah si je slovenski skakalec Peter Prevc nadel rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. Z izvrstnim drugim skokom je napredoval z desetega na drugo mesto.

Po predstavah na treningu in kvalifikacijah je bilo nekako čutiti, da bo Poljak Kamil Stoch pometel s konkurenco v Falunu, a je tako kot naš prvak Peter Prevc nekoliko slabše skočil v prvi seriji. Zato pa sta oba pošteno dodala na plin pri drugem nastopu. Stoch je napadal s 13., Prevc pa z desetega mesta.

Zaostanek do stopničk je bil minimalen, dvakratni olimpijski prvak pa je s skokom, dolgim 134,5 metra, napovedal velik preskok po lestvici navzgor. Z nestrpnostjo smo pričakovali, kakšen odgovor bo ponudil naš prvak, s katerim za zdaj bijeta bitko za glavno nagrado svetovnega pokala. V zraku je Pero mišica pokazal pravo mojstrovino. Poneslo ga je 133,5 metra in ob nekoliko slabši podpori vetra je prevzel vodstvo, ki ga je moral izpustiti šele ob nastopu vodilnega po prvi seriji. Nemec Severin Freund ni naredil napake kot v Sočiju, veselil se je velike ter suverene zmage, saj je imel kar 16 točk naskoka.

Zahvala Kasaiju, prednost Prevca 17 točk, odlični še trije slovenski skakalci

Drugo mesto – že devete stopničke v tej sezoni – pa je imelo za našega Prevca prav tako podoben pridih kot zmaga, saj je izničil zaostanek 13 točk za Stochom, s katerim je pripotoval na Švedsko. Še več, vnovič si je nadel rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. Dobrodošlo je bilo tudi to, da se je japonski veteran Noriaki Kasai vrinil mednju, saj je zaradi tega Poljak izgubil dodatnih deset točk v boju s Prevcem za veliki kristalni globus. Naš skakalni as ima pred petkovo preizkušnjo v Lahtiju 17 točk naskoka pred Stochom.

Odlično so nastopili še trije slovenski skakalci. Jernej Damjan je bil 11., Tomaž Naglič, ki v zadnjem obdobju niza dobre uvrstitve na tekmah svetovnega pokala, 12., Jurij Tepeš 16., medtem ko stas bila Matjaž Pungertar in Nejc Dežman prekratka za finalno serijo.

"Prevc pokazal, iz kakšnega testa je"

"Današnja tekma je bila še ena v nizu letošnje sezone. Veter je krojil potek dogodkov. Skakalci so potrebovali nekaj sreče z vetrom in seveda dva dobra skoka. Zelo sem zadovoljen s Petrovim drugim mestom. V finalu je pokazal, iz kakšnega testa je. Povrh vsega je še prevzel rumeno majico. Zadovoljen sem seveda tudi z ostalimi tremi, ki so skočili do točk. Izpostavil bi Nagliča, ki je naredil znova odličen rezultat, Tepeš je napredoval v finalu, nekaj smole z vetrom pa je imel Damjan, a je bil kljub temu odličen enajsti," je iz Faluna za Sportal sporočil Nejc Frank, ki v odsotnosti glavnega trenerja Gorana Janusa – vrne se v petek v Lahti – skrbi za fante in jih spušča po skakalnici navzdol.

Ne spreglejte