Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 5. 2014,
10.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Dragić Goran Dragić Kevin Durant

Petek, 16. 5. 2014, 10.18

7 let, 12 mesecev

Prevc spoznal športnika, ki ga že dalj časa občuduje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dopust po izvrstni sezoni je slovenski skakalec Peter Prevc že izkoristil in pošteno zavihal rokave za prihodnjo zimo. Noge so že prestale tisti najtežji del priprav.

Srebrna in bronasta olimpijska medalja, bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v poletih in skupno drugo mesto v svetovnem pokalu so glavni vrhunci pretekle sezone našega skakalnega junaka Petra Prevca.

Zaveda se, da se na lovorikah ne spi, zato je že pošteno zavihal rokave za novo tekmovalno obdobje. Sprva je nad njim bdel kondicijski trener v skakalni reprezentanci Matjaž Polak, ki jasno ne pozna usmiljenja pri svojem delu. "Noge so se že malce pozdravile. Prvi teden treninga je bil hujši, kar zadeva sedenje in vstajanje. Očitno se je telo navadilo na takšne šoke in se hitreje regenerira. Delati smo začeli po velikonočnih praznikih, le Jaka Hvala in Rok Justin sta poprijela za delo malce prej, medtem ko smo preostali začeli metati tartan ven po velikonočnem ponedeljku," se je Prevc dotaknil pridobivanja kondicije.

Ni takšen tip športnika, da bi preučeval treninge, saj se raje kar prepusti trenerjem: "Ne opazim razlike v načinu treninga zdaj, ko smo pridobivali kondicijo. Imam to srečo, da so okoli mene takšni trenerji, da mi ni treba razmišljati. Le pridem na trening in opravim, kar mi rečejo."

Med enomesečnim počitnikovanjem se je podal onstran luže, kjer si je ogledal tudi tekmo lige NBA med Phoenix Suns in Oklahomo Cityjem, ki jo je moštvo Gorana Dragića dobilo s 122:115, slovenski košarkar pa je blestel proti Kevinu Durantu in bil s 26 točkami glavni junak takratne zmage. "V Sloveniji še nisem bil na tekmi, tam pa sem si ogledal dvoboj z Oklahomo. Zanimivo je bilo, ker se je tekma odločila v zadnjih treh minutah. Košarko sem začel zdaj bolj spremljati, ker je pustila pečat na meni," o prijetni izkušnji onstran Atlantika pravi Prevc, ki se je srečal tudi z našim najboljšim slovenskim košarkarjem: "Lepo je videti, da lahko tako daleč od Slovenije naletiš na takšnega športnika, kot je on. Že dalj časa ga občudujem. Počaščen sem bil, da sem ga lahko spoznal."

Ne spreglejte