Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pokljuka

Torek, 17. 11. 2015, 11.53

8 let

Pretoplo vreme tudi na Pokljuki pobira umetni sneg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Decembra bodo Rudno polje na Pokljuki že 20. zasedli najboljši svetovni biatlonci in biatlonke. Pokljuški biatlonski delavci kljub pretoplemu vremenu in pomanjkanju naravnega snega ostajajo optimisti.

"Priprave na BMW IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki so resda v polnem teku že vse od poletja, še posebej intenzivne pa so postale v jesenskih mesecih, ko smo ponovno popolnili kadrovsko zasedbo organizacijskega in tekmovalnega odbora. V začetku novembra so nam nizke nočne temperature že omogočile poskusno izdelavo umetnega snega, ki pa nam ga ob visokih dnevnih temperaturah v zadnjem tednu ni uspelo obdržati," so mesec dni pred začetkom tekmovanja sporočili iz organizacijskega odbora pokljuškega tekmovanja.

Ni še razloga za snežni preplah

S podobnimi razmerami se ukvarjata tudi oba prireditelja tekem za svetovni pokal na Švedskem in v Avstriji, ki bosta na sporedu še pred Pokljuko, zato slovenski organizatorji tekmovanj v biatlonu ostajajo optimisti.

"Tudi vremenski obeti kažejo na precejšnje znižanje temperatur ob koncu tedna, kar bi bilo zelo dobrodošlo, saj bi nam to omogočilo ponoven zagon snežnih topov. Za zdaj ni razloga za preplah in storili bomo vse, da se bo Pokljuka skupaj z Bledom, Bohinjem in Gorjami biatlonkam, biatloncem in preostalim gostom pokazala v najboljši mogoči luči," je poudaril generalni sekretar tekmovanja Tomaž Šušteršič.

Preostale pripravljalne aktivnosti so vezane predvsem na logistično izvedbo tekmovanja in podporo 33 tekmovalnim ekipam, ki so že prijavljene za pokljuške tekme. Med njimi so tudi vse biatlonsko najmočnejše nacije, vključno z Norvežani, Francozi, Rusi, Nemci, Čehi, Belorusi, Ukrajinci, Avstrijci, Italijani, Švedi, Finci … in seveda gostitelji Slovenci.

Narodno-zabavni spremljevalni program

Pokljuška tekma ne bo ponudila le užitkov ob spremljanju strelskih in tekaških nastopov najboljših biatloncev na svetu, med katere je brez kančka zadrege mogoče uvrstiti tudi najboljšega predstavnika slovenske vrste Jakova Faka, obeta se tudi zanimiv spremljevalni program, ki ga bo še posebej zaznamoval nastop Ansambla Saša Avsenika.

Eden od vrhuncev sezone

Za domače biatlonce seveda lahko pričakujemo, da bodo enega od vrhuncev sezone uprizorili prav na domači Pokljuki. Tekmovalni program tudi letos ponuja najzanimivejše biatlonske preizkušnje, saj se bodo tekmovalke in tekmovalci v četrtek in petek pomerili v šprintih, sobota je rezervirana za zasledovalni preizkušnji, nedelja pa za biatlonsko formulo ena, kot poznavalci radi imenujejo tekme s skupinskim štartom.

Ne spreglejte