Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
25. 11. 2014,
21.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

alpsko smučanje

Torek, 25. 11. 2014, 21.26

8 let

Predsednik uresničil napoved: so alpskemu šefu šteti dnevi?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zbor panoge za alpsko smučanje bo čez dva tedna odločal o razrešitvi predsednika Dušana Goriška, ki pa naj bi pravega naslednika dobil šele ob koncu tekmovalne sezone.

Potem ko je predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar na nedavni vroči seji izvršilnega odbora predsednika alpskega zbora in odbora Dušana Goriška pozval k odstopu, dan zatem pa so podobno storili še predstavniki kar 14 klubov, med katerimi je bila večina največjih, je zdaj začel postopek za morebitno zamenjavo na vrhu alpske piramide. Kot bi se takoj po tem, ko se je končala saga, povezana s podpisovanjem pogodb z najboljšimi smučarji skakalci, lotil še krepko bolj zapletenega položaja v obubožani smučarski druščini, je za 9. december sklical izredno sejo zbora alpskih disciplin, na kateri bodo delegati glasovali o nezaupnici Gorišku, ta bi ob zadostnem številu glasov izgubil sicer volonterski stolček, posledično pa bi prenehali mandati vsem članom alpskega odbora.

"Predsednik Smučarske zveze Slovenije ugotavlja, da predsednik zbora alpskih disciplin ne vodi ustrezno alpskih disciplin, da panoga ne izvršuje sprejetih sklepov izvršilnega odbora z dne 29. 9. 2014, kot so bili opredeljeni v predlogu sanacije akumulirane izgube in reprograma dolgov ter finančnega in organizacijskega preventivnega prestrukturiranja, da ne zagotavlja poslovno vzdržnega poslovanja panoge, da ne zagotavlja ustrezne pomoči alpskim disciplinam in organom, ki jih je ustanovil izvršilni odbor SZS, da bi se pomagalo urediti poslovno vzdržno delovanje panoge, in da kot predsednik zbora in odbora ni izvršil sklepov izvršilnega odbora v primeru 'Vanessa Mae'," je v vabilo na zbor zapisal Smrekar in na dnevni red uvrstil tudi točko, po kateri naj bi ga zbor pooblastil za razpis volitev za novega predsednika panoge. Te naj bi bile opravljene po končani sezoni 2014/15, najpozneje do 31. maja 2015.

Če bodo torej Gorišku čez dva tedna izglasovali nezaupnica, bodo alpski smučarji ostali brez svojega predsednika panoge, medtem ko pa je vodja panoge Vlado Makuc po kazni SZS in FIS zaradi vloge sodnika na spornih tekmah na Krvavcu, na katerih je Vanessa Mae prišla do olimpijske vozovnice, "priklenjen" zgolj za pisalno mizo, 27. januarja 2015 pa se bo dokončno poslovil od smučarske zveze.

Ne spreglejte