Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2015,
10.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pokljuka

Sreda, 9. 12. 2015, 10.21

8 let, 3 mesece

Pokljuka dobila zeleno luč za izvedbo tekem svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prireditelji svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki naslednji teden so dobili dokončno potrditev svojih tekem.

Po kontroli direktorja tekmovanj svetovnega pokala Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Boruta Nunarja je zveza snežne razmere na Rudnem polju ocenila za ustrezne in prižgala zeleno luč za tekme najboljših biatloncev na svetu.

Prireditelje sta ob snežni kontroli zastopala generalni sekretar Tomaž Šušteršič in vodja tekmovanj Matej Kordež.

"Teden dni pred tekmovanjem je na Pokljuki dovolj snega za povsem korektno izvedbo načrtovanih tekem. Predvsem je bilo narejenega dovolj umetnega snega, poleg tega pa ostaja še nedotaknjena deponija shranjenega snega iz lanske zime. Moja ocena je, da je snega za pripravo vseh potrebnih prog dovolj in ogromno dela so organizatorji do sedaj že opravili. Do prihoda ekip in celotne karavane je potrebno urediti le še manjše podrobnosti in dokončno postaviti začasno infrastrukturo. Glede na vremensko napoved sem optimist, da se na Pokljuki glede snega in tekmovalnih pogojev ne more več nič posebnega zgoditi in tekmovanje je v tem trenutku zagotovo potrjeno," je dejal Nunar ob odhodu s Pokljuke.

"Večino snega smo že prepeljali na tekmovalne proge, ki jih bomo sedaj pričeli strojno urejati in obdelovati. Odlično nam služijo tudi vremenske razmere z nizkimi temperaturami in nekaj umetnega snega si bomo še pripravili, da nas ne bi mogla presenetiti niti morebitna nepričakovana odjuga. Ekipa deluje kot dobro naoljen stroj in znova moram pohvaliti pregovorno prizadevnost in zavzetost pokljuških sodelavcev, ki so kljub manjšim snežnim padavinam od pričakovanih, spet odlično opravili svoje delo," pa je dosedanje delo povzel Kordež.

Na Pokljuki zdaj postavljajo prireditvene šotore, tribune, velike video zaslone in komentatorske kabine. Prvi trening načrtujejo v ponedeljek, ko bo prišla v Slovenijo tudi večina tekmovalnih ekip, so sporočili pokljuški prireditelji.

Biatlonci se bodo na pokljuških tekmah merili med 17. in 20. decembrom, od četrtka do nedelje bodo na sporedu preizkušnje v sprintu, zasledovanju in tekmi s skupinskim startom.

Ne spreglejte