Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
8.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Toyota Adria d.o.o.

Natisni članek

šport zimske olimpijske igre Toyota advertorial Sarajevo 1984

Sobota, 17. 2. 2024, 8.00

2 meseca

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI

Podarjamo vstopnice za premiero kultnega filma

Vsebino omogoča Toyota Adria d.o.o.
Toyota | Foto Toyota

Foto: Toyota

V sodelovanju s Toyota Slovenija in Slovensko kinoteko v soboto, 24. februarja 2024, ob 18. uri vabimo štiri srečneže, da si ogledajo filmsko mojstrovino Olimpijada v Tokiu.

Slovenska premiera kultnega japonskega filma, ki spremlja olimpijske igre v Tokiu leta 1964 vse od otvoritvene slovesnosti do zaključka, bo ponudila popoln vpogled v srečanje najboljših športnikov sveta v japonski prestolnici pred šestdesetimi leti. Režiser filma Kon Ichikawa je za svoje delo prejel olimpijsko diplomo za zasluge in bil nagrajen tudi s strani britanske akademije za film in televizijsko umetnost, BAFTA.

Toyota | Foto: Toyota Foto: Toyota

Častni gost premiere bo slovenski športnik Ivo Daneu, ki je s košarkarsko reprezentanco zastopal takratne jugoslovanske barve. Srečanje z legendo slovenske in svetovne košarke bo gotovo lep uvod in zanimiv uvid v Japonsko tistega časa, takratni odnos do športa in razlike, ki so povezovale in razdvajale svet.

Navsezadnje se je tekom šestdesetih let korenito spremenil tudi način našega premikanja. Družba Toyota od vseh svojih začetkov spreminja in premika meje ter korenito vpliva na razvoj mobilnosti. S kakšnimi mobilnostnimi izzivi so se srečevali organizatorji olimpijskih iger in športniki v letu 1964 in kako bo Toyota letos s svojimi inovativnimi mobilnostnimi rešitvami poskrbela za čim bolj trajnostno izvedbo tega športnega vrhunca letošnjega poletja, boste izvedeli v pogovoru pred ogledom filma, ki ga bo z Ivom vodil Igor Prassel.

Toyota | Foto: Toyota Foto: Toyota

Toyota je z letom 2017 in prelomnim globalnim sponzorskim sodelovanjem postala TOP partner Mednarodnega olimpijskega komiteja in globalni partner Mednarodnega paraolimpijskega komiteja v kategoriji mobilnosti. Zagotavljanje trajnostne, dostopne in vključujoče mobilnosti predstavlja jedro njihovih aktivnosti tudi za bližajoče se igre v Parizu.

Toyota | Foto: Toyota Foto: Toyota

Nagradna igra je zaključena.

Ne spreglejte