Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2019,
14.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Žan Košir Rok Marguč Tim Mastnak Gloria Kotnik Rogla

Sreda, 16. 1. 2019, 14.20

5 let, 3 mesece

Pred paralelnim veleslalomom na Rogli (19. 1. 2019)

Po rodeu v Avstriji Marguč na Rogli pričakuje čisto poezijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

deskanje Mastnak Marguc Kotnik | Najboljši slovenski deskarji (z izjemo Žana Koširja, ki je imel druge obveznosti) so predstavili svoje cilje na sobotni paralelni veleslalomski tekmi na Rogli. | Foto A. T. K.

Najboljši slovenski deskarji (z izjemo Žana Koširja, ki je imel druge obveznosti) so predstavili svoje cilje na sobotni paralelni veleslalomski tekmi na Rogli.

Foto: A. T. K.

"Če se je v Bad Gasteinu uresničila moja napoved in smo na progi doživeli rodeo, napovedujem, da bomo v soboto na Rogli ne glede na to, kakšno bo vreme in koliko snega bo zapadlo, doživeli čisto poezijo," pred enim od vrhuncev deskarske sezone, paralelnim veleslalomom na Rogli (19. januarja), napoveduje Rok Marguč, eden od sedmerice slovenskih deskarjev, ki bodo stali na štartu.

V soboto, 19. januarja, bo na Rogli tretji paralelni deskarski veleslalom te sezone. Vremenske napovedi so za zdaj še različne, a večina jih napoveduje oblačno vreme, ki bo sledilo zasneženemu petku. Kot se je pošalil generalni sekretar tekmovanja Aleš Slapar, so vajeni, da progo pripravijo na umetnem snegu, takoj po tem pa začne snežiti. Podobno bo, kot kaže, tudi letos.

Na štartu bo sedem Slovencev, poleg Tima Mastnaka, zmagovalca prve tekme v tej zimi (Carezza), Roka Marguča, Glorie Kotnik in Žana Koširja, tretjega s predlanske tekme, bodo svojo priložnost pred domačimi navijači skušali kar najbolje izkoristiti še Sara Goltes, Jernej Glavan in Črt Ikovic.

Kotnikova je sita četrtih mest

Apetiti Slovencev so visoki in tega ne skrivajo. Kotnikova, ki priznava, da je sita četrtih mest, si na progi, kjer je naredila prve deskarske zavoje, želi preboja na zmagovalni oder. "Zagotovo je najlepše, če najboljše rezultate dosežeš doma," pravi 29-letna Velenjčanka, ki je s Smučarsko zvezo Slovenije že našla skupni jezik in podpisala pogodbo o sodelovanju.

deskanje Mastnak Marguc Kotnik | Foto: A. T. K. Foto: A. T. K. Mastnak: Dobre vožnje s treninga želi prenesti na tekme

Visoke načrte imata v domači sobi slovenskega deskanja tudi Mastnak in Marguč, edini slovenski deskar, ki se je na vseh letošnjih preizkušnjah prebil v finale. "Dobre vožnje s treningov želim prenesti na tekmo. Če mi to uspe, verjamem, da lahko dosežem dober rezultat," je optimističen 27-letni Celjan, ki v tej sezoni skupaj s Kotnikovo nastopa tudi na ekipnih tekmah. Na prvi ekipni tekmi te sezone v Bad Gasteinu sta zasedla peto mesto.

Veliko željo po odličnem nastopu na Rogli ima tudi Marguč, ki priznava, da si na domači tekmi morda vedno želi preveč. "Zdi se mi, da me na Rogli velika želja pogosto omejuje. Za zdaj sem bil najboljši peti. Želim si, da bi se v soboto uvrstil med najboljših osem, kar mi letos še ni uspelo, kaj več pa naj prinese sobota." se je izognil točnejši rezultatski napovedi.

Domača postavitev

Progo bo postavil glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, kar po Mastnakovi oceni sicer prinaša določeno prednost za slovenske tekmovalce, a bi jo kazalo še bolje izkoristiti. "Postavitev bi lahko bila še težja," si želi.

Sobotni veleslalom bo zadnji pred svetovnim prvenstvom v Park Cityju, vmes sta na sporedu še paralelna slalomska tekma in ekipna tekma v Moskvi (26. in 27. januarja), kamor bodo odpotovali vsi najboljši Slovenci razen Koširja, ki bo takrat že na prizorišču prvenstva v ZDA.

Med 110 tekmovalci ne bo Ledecke

Tekmo na Rogli, kjer bo nastopilo 110 tekmovalcev iz 22 držav,  bo izpustila najsuperiornejša deskarka zadnjih sezon in večkratna zmagovalka Rogle, Čehinja Ester Ledecka, ki bo ta konec tedna najverjetneje nastopila v Cortini d'Ampezzo, kjer bo na sporedu kar trojni tekmovalni program v hitrih disciplinah.

Gašper Oblak, pomočnik glavnega trenerja slovenske deskarske reprezentance, ki je na novinarski konferenci nadomeščal Šušteršiča, napoveduje vsaj tri slovenske uvrstitve v finale. Ob tem se slovenski tekmovalci nadejajo glasne slovenske podpore.

Najvišja stopnička je bila za slovenske deskarje do zdaj še nedosegljiva.

PROGRAM ROGLA 2019

Petek, 18. 1. 2019

19.00–19.30: zbor tekmovalcev in obiskovalcev pri smučarskem baru Uniorček

19.30–20.30 – uradni žreb štartnih številk

Sobota, 19. 1. 2019

Smučišče Jasa (Rogla)

10.00–12.00 – kvalifikacije (moški, ženske)

od 12.00 – zabava z didžejem, bobnarsko skupino Laško in glasbeno gostjo Alyo

14.00–15.15 – finale (moški, ženske)

15.15 – razglasitev rezultatov

Smučarski bar Uniorček

12.00–15.00 – miniolimpijada in snežne igre z animacijsko skupino FUN4U

17.00 – after party, smučarska zabava s skupino Rock Partyzani

Ne spreglejte