Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
8.27

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,31

Natisni članek

skoki Halvor Egner Granerud Alexander Stöckl

Četrtek, 22. 2. 2024, 8.27

2 meseca, 1 teden

Po konfliktu še vedno ostaja doma, ekipa medtem dobila okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,31
Halvor Egner Granerud | Halvor Egner Granerud se po mesecu tekmovalnega premora vrača na tekme svetovnega pokala. | Foto Guliverimage

Halvor Egner Granerud se po mesecu tekmovalnega premora vrača na tekme svetovnega pokala.

Foto: Guliverimage

Naslednja postojanka svetovnega pokala v smučarskih skokih bo letalnica Obertsdorf, kamor se bo vrnil zmagovalec lanske sezone svetovnega pokala Halvor Egner Granerud, še vedno pa ne bo v ekipi glavnega trenerja Alexandra Stöckla.

Norveški skakalec Halvor Egner Granerud je nazadnje nastopal na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu, kjer je bil diskvalificiran na posamični preizkušnji, nato pa ni dobil mesta na moštveni tekmi. Zatem se je odločil, da izpusti naslednje tri postojanke svetovnega pokala.

Po skoraj mesecu se zdaj vrača. Preizkusil se bo na letalnici v Oberstdorfu, kjer pa še vedno ne bo glavnega trenerja Alexandra Stöckla. Avstrijec, ki je na čelu norveške skakalne falange od leta 2011, prav tako od Kulma naprej ni prisoten z ekipo. Razlog je konflikt med skakalci in njim, ki je eskaliral in prišel v javnost, o čemer smo poročali.  

Alexander Stöckl
Sportal Škandal pretresel skakalni svet, zdaj je sledil pogovor

Skakalci namreč Stöcklu očitajo način vodenja, v ekipi pa je po njihovih besedah slabše vzdušje. Strani sta se na začetku tega tedna sestali in čeprav zaključka še ni, so dosegli napredek.

V ponedeljek zvečer je nato športni direktor skakalne reprezentance Clas Brede Braathen dal vedeti, da se Stöckl vrača v Oberstdorf in da nihče od skakalcev nima zagotovljenega mesta. Govorilo se je, da bi lahko celo premešal karte in bi kateri od najboljših skakalcev lahko ostal celo doma. Na koncu se je izkazalo, da bodo najboljši norveški tekmovalci vendarle odpotovali v Oberstdorf, Stöckl in Braathen pa sta ostala na Norveškem.

Ne spreglejte