Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 2. 2015,
9.36

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simon Ammann padec svetovno prvenstvo Falun medalja

Sobota, 21. 2. 2015, 9.36

1 leto, 1 mesec

Po grozljivem padcu opravil le dva treninga, zdaj meša štrene favoritom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po mesecu dni in pol se je švicarski skakalec Simon Ammann vrnil v karavano smučarskih skakalcev. Kljub pomanjkanju skokov je na svetovnem prvenstvu postal celo zmagovalec kvalifikacij.

Vsi se verjetno spomnite grdega padca Simona Ammanna v Bischofshofnu. Na novoletni turneji je tako po Oberstdorfu padel drugič, le da je bil v drugo pristanek bistveno trši.

Nezavestnega so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli, zdravljenje pa je nadaljeval v Švici. Čeprav je doživel težji pretres možganov, si je želel nastopiti na svetovnem prvenstvu v Falunu.

Ni prehiteval ničesar, saj je na prvem mestu zdravje. Pred štirinajstimi dnevi se je sploh prvič spustil po skakalnici in opravil le dva treninga na manjši napravi v Oberstdorfu. "Prvi skoki so predstavljali velik izziv. Izkoristiti moramo vsak dan in minute, da se bom vrnil. Urnik na prvenstvu je zelo natrpan. Če se ne bom počutil dobro, bom stopil na zavoro in gledal," je Ammann pred prihodom na prvenstvo dejal za spletni medij krone.at.

Pri Simonu se nikoli ne ve …

Na manjši skakalnici v Falunu se je hitro znašel. V petek je imel v poskusni seriji tretji rezultat, v kvalifikacijah pa celo najboljšega. S tem, ko se je ob takšni poškodbi in pomanjkanju treninga tako hitro dvignil, je dokazal, da je pravi šampion.

Medalje s svetovnih prvenstev Ammann že ima, saj je bil zlat v Saporu leta 2007, pohvali pa se lahko še z eno srebrno ter dvema bronastima medaljama. Da o štirih olimpijskih zlatih odličjih ne govorimo …

Če bi bilo prvenstvo teden dni prej, se ga najverjetneje ne bi udeležil. "Če se ne bi počutil pripravljenega, potem ne bi bili tukaj. On je velik športnik, ki želi napredovati," je dejal njegov trener Heinz Künzle, o morebitnem boju za medalje pa je pred prvenstvom dejal: "Če bi dejal, da bomo osvojili medaljo, bi bila to utopija. A pri Simonu se nikoli ne ve."

Ne spreglejte