Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
30. 1. 2015,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Jurij Tepeš

Petek, 30. 1. 2015, 16.10

8 let

Peter veliki s stopničkami do jubileja, izvrstna še Tepeš in Damjan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odlični nastopi slovenskih skakalcev se nadaljujejo tudi po prihodu v Evropo. Peter Prevc je v Willingenu skočil na odlično drugo mesto, njegov uspeh pa sta dopolnila Jurij Tepeš in Jernej Damjan.

Dan v nemškem skakalnem središču Willingen se je za slovensko skakalno reprezentanco razpletel skoraj popolno. Že začel se je dobro, saj je Jurij Tepeš osvojil kvalifikacije, glavno besedo pa je na tekmi jasno prevzel Peter Prevc.

Po prvi seriji je s skokom, dolgim 139 metrov, zasedel tretje mesto in napovedal nov lov za tretjimi zaporednimi stopničkami. V drugo je dodal še pet metrov in vsem pokazal, da je v pravi formi. Prehitel je Runeja Velto, pred njega pa se je pred njega uvrstil le Poljak Kamil Stoch, ki je v Willingenu zmagal tretjič zapored.

Imel je ogromen naskok pred najbližjimi zasledovalci, zato pa je bila majhna razlika med Prevcem in Nemcem Severinom Freundom, in sicer vsega 0,5 točke. Razlog, da razlika med njima ni bila večja, lahko iščemo tudi pri sodnikih, ki so v prvi seriji s slabimi ocenami oškodovali našega odličnega skakalca. Povrhu vsega mu je slovenski sodnik Janez Kokalj obakrat namenil najslabšo oceno.

Prevc se je danes z osvojenim drugim mestom veselil jubileja, saj je v svetovnem pokalu že dvajsetič stopil na oder za zmagovalce, pohvali pa se lahko še s štirimi zmagami.

"Z razpletom sem zelo zadovoljen. Videli smo veliko dolgih skokov. Uspela sta mi dva dobra, kar me veseli," je na uradni novinarski konferenci dejal Prevc.

Tepeš sebi in očetu narisal nasmeh na obraz

Po odličnem kvalifikacijskem skoku je dobri predstavi na tekmi pokazal tudi Tepeš. Po prvi je bil sedmi, nato pa se v drugo s četrtim rezultatom povzpel na končno peto mesto in narisal nasmeh na obrazu tudi očetu Miranu Tepešu, ki je v svetovnem pokalu desna roka Walterju Hoferju.

Za Jerneja Damjana smo že navajeni, da je specialist za finalne skoke. Tudi v Nemčiji je v drugo ogromno napredoval. Z 18. se je povzpel na 10. mesto. Z 19. mestom se je novih točk razveselil še Nejc Dežman, ki si je s to uvrstitvijo tudi "kupil" vstopnico za sobotno ekipno tekmo, na kateri bodo delnice slovenske ekipe visoko kotirale.

Vroča rumena majica

Z odličnimi rezultati se je Slovenija približala tudi odru za zmagovalce v pokalu narodov. Za tretjeuvrščenimi Norvežani zaostaja za pičle štiri točke, ki bi se lahko že jutri izničile.

Verjetno se sprašujete, kateri je bil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Stefan Kraft. Najdete ga lahko na sedmem mestu, potem ko je z drugim skokom napredoval pet mest. Njegov naskok v primerjavi z našim Prevcem se je zdaj stopil na vsega 39 točk. V nedeljo bo torej zelo vroče v boju za rumeno majico.

"V skupni razvrstivi bomo videli, kako se bo razpletlo na koncu. Seveda, slovenski navijači bi bili zelo veseli, če bi mi uspelo. Dirka bo zelo napeta. Razlike med menoj in prvim ter menoj in zasledovalci so namreč majhne," je še ob pogledu na lestvico svetovgnega pokala povedal naš najboljši mož.

Ne spreglejte