Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 1. 2014,
9.38

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 1. 1. 2014, 9.38

8 let, 2 meseca

Peter Prevc v vlogi sledilca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Tradicionalno bo danes na sporedu druga tekma novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Peter Prevc bo skušal držati stik z najboljšimi. Bo še kdo eksplodiral pred odhodom v Avstrijo?

Simon Ammann, Anders Bardal, Peter Prevc in Thomas Diethart je trenutni vrstni red najboljših na novoletni turneji. Nov izenačen boj lahko pričakujemo tudi v Garsmich-Partenkirchnu, kjer se bo zagotovo še kdo vključil v boj za skupno lovoriko na prestižni turneji.

Še šest vrhunskih skokov morajo opraviti tisti, ki želijo vse do konca Bischofshofna ostati v igri. Slovenski adut je Prevc, ki je bil tretji v Oberstdorfu. Tam je nekoliko presenetil njegov vrstnik Thomas Dietrich, ki je bil tudi najboljši v kvalifikacijah v Ga-Pu. "Ne bi rekel, da me preseneča. Trenutno je močan. Peter mora slediti," je dejal glavni slovenski trener Goran Janus.

Na silvestrski večer si skakalci rajanja niso privoščili, saj jih tradicionalno na novega leta dan čaka druga tekma turneje štirih skakalnic. In v Garsmich-Partenkirchnu bi se lahko Prevcu (četrti rezultat kvalifikacij) priključil še Robert Kranjec, ki je imel peti sobotni rezultat. "Lepo je bilo videti, da se je Robi našel po dveh koncih tedna. Naredil je dober skok. Danes imamo nekoliko lažje nasprotnike kot v Oberstdorfu. Marsikaj moramo še postoriti," je pogled proti tekmi, ki se bo začela ob 14. uri, uperil Janus.

Po današnji preizkušnji se karavana skakalcev seli v Avstrijo, kjer bosta še tekmi v Innsbrucku in Bsichofshofnu.

Ne spreglejte