Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 2. 2015,
8.24

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Falun skoki

Četrtek, 26. 2. 2015, 8.24

1 leto, 1 mesec

Peter Prevc se podaja na novo popotovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred skakalci je še druga in tudi zadnja posamična preizkušnja na nordijskem svetovnem prvenstvu. Naš prvi mož Peter Prevc ima pred tekmo na večji skakalnici bistveno drugačno izhodišče.

Na trening skokih je Peter Prevc pokazal, da je v pravi formi, saj je bil pri vseh med najboljšimi. Nekaj smole je imel nato pri kvalifikacijskem skoku, pri katerem je imel po odskoku z mize nekaj težav, zato je bil skok nekoliko krajši. A je bila to zgolj ena napaka od šestih skokov, kolikor jih je naredil na večji skakalnici.

"Ta naprava mi leži veliko bolje kot manjša. Kvalifikacijski skok tehnično ni bil tako slab. Z mize smuči nista prišli vzporedno ob telo. Mogoče se je pri kakšni kaj zataknilo, zato sem tam izgubil hitrost," pravi Peter.

Konkurentov za odličja veliko. Se bo z njimi spet poigral veter?

Danes se tako podaja na novo popotovanje, pri katerem si tudi on želi vidnejše uvrstitve. Pred njim je nova priložnost za medaljo – pred dvema letoma v Val di Fiemmeju je osvojil srebrno odličje –, za katero pa se bo potegovalo veliko skakalcev, saj na treningu ni izstopala le peščica, ampak večje število tekmovalcev, ki bi se radi zavihteli na zmagovalni oder. Sicer pa med glavne favorite spadajo Nemec Severin Freund, Norvežan Rune Velta in Avstrijec Stefan Kraft – trojica, ki se je že veselila odličij na normalni skakalnici.

"Kolikor vprašanj je v tej smeri, toliko je razmišljanja. Preprosto je treba te stvari odmisliti in se osredotočiti le na skoke," je Prevc še spregovoril o temi medalja.

Slovenija bo imela na tekmi, ki se bo začela ob 17. uri, štiri predstavnike. Ob Prevcu bodo nastopili še Jernej Damjan, Nejc Dežman in Matjaž Pungertar, ki so si vstopnico za današnjo preizkušnjo priskakali v sredinih kvalifikacijah.

Bo pa zanimivo videti, kaj bo povedal veter, ki je bil skakalcem na treningih in kvalifikacijah različno naklonjen.

Ne spreglejte