SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Prevc je dočakal, kar si je želel

3

termometer

Na zadnjih dveh preizkušnjah v smučarskih skokih sta bila spet v ospredju najboljša moža zadnje zime Severin Freund in naš Peter Prevc, ki je zadovoljen, da je le pokazal prave skoke.

Po začetnem lovljenju dobrega rezultata na tekmah poletnega grand prixa, potem ko je v Wisli in Hinterzartnu osvojil 14. in 18. mesto, je najboljši slovenski skakalec Peter Prevc v Courchevelu in Einsiedelnu vendarle našel stik z vrhom, česar si je želel, in pri sebi najverjetneje tudi pričakoval, saj ga vedno zanimajo najvišje uvrstitve. V petek je namreč pristal na tretjem mestu, dan pozneje pa je stopil še stopničko višje.

"Končno sem na tekmi pokazal dobre skoke. Zadovoljen sem z obema, zlasti ker sem v poskusni skočil le 108 metrov (na tekmi ga je nato poneslo 133 in 130,5 metra, op. p.). Vesel sem, da sem se dobro zbral za tekmo. V Einsiedelnu sem do zdaj skakal dobro in slabo. Če mi je šlo dobro, potem sem imel to skakalnico rad, sicer ne," si je po osvojenem tretjem mestu v Courchevelu oddahnil Prevc, ki je nato prihodnji dan spet vzljubil skakalnico v Švici.

V Einsiedelnu je z odličnim drugim skokom s četrtega napredoval na drugo mesto in imel tudi najboljši rezultat druge serije, a je bil Nemec Severin Freund za pičle pol točke pred njim.

"Moji skoki iz tekme v tekmo napredujejo. Zdaj se bom bolj posvetil kondicijskemu treningu. Moja naslednja tekma bo verjetno v Hinzenbachu," se je skakalec iz Dolenje vasi še dotaknil sobotne preizkušnje in pogledal proti koncu poletja.

Grand prix se bo konec avgusta selil v Hakubo na Japonsko, sledile bodo preizkušnje še v Čajkovskem in Almatiju, zadnja tekma poletne sezone pa bo konec septembra v Hinzenbachu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin