Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
2. 1. 2016,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

novoletna turneja Innsbruck Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Tilen Bartol

Sobota, 2. 1. 2016, 10.04

8 let

Peter Prevc izpustil kvalifikacije: malo je manjkalo in videli bi bratski obračun

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kvalifikacije za tretjo tekmo novoletno turneje v Innsbrucku so minile brez osrednjega junaka Petra Prevca, ki je dobil vse potrebne odgovore že po skokih za trening in tako privarčeval nekaj moči.

Tik pred začetkom kvalifikacij za nedeljsko tekmo v Innsbrucku smo izvedeli, da Peter Prevc ne bo nastopil, kar je pri našemu najboljšemu skakalcu redkost. Skupaj s strokovnim vodstvom je dobil prave odgovore za tretjo preizkušnjo novoletne turnejo že na treningu in tako privarčeval nekaj moči, ki jo bo v boju za naziv kralja turneje potreboval.

Sobotno delo je tako opravil po dveh skokih za trening, ki sta bila na visoki ravni. Pri prvem je zaostal le za največjim tekmecem Severinom Freundom, v drugo pa je bil peti, medtem ko je bil nemški skakalec drugi za Michaelom Hayböckom. Freund se je nato odločil še za kvalifikacijski skok, ki ga je v Garmisch-Partenkirchnu izpustil, in poudaril, da takrat ni šlo za nikakršno taktiziranje. Tokrat je želel povaditi doskok, zato se je še v tretje odpravil na vrh naprave v Innsbrucku.

Domen Prevc izvrsten drugi

Taktiziral pa danes ni niti naš skakalni as, ki se bo v prvi seriji na izpadanje pomeril s Hayböckom kot zmagovalcem kvalifikacij. Malo je manjkalo, da bi v nedeljo videli bratski dvoboj. Domen Prevc je namreč vse do Hayböcka vodil, za točko pa je zmanjkalo, da bi bil šestnajstletnik junak sobotnega dne in bi za nagrado prejel dva tisoč evrov.

V dvoboju na izpadanje se bo mlajši od bratov Prevc pomeril z Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem. Od slovenskih skakalcev se je na tekmo z 18. rezultatom uvrstil tudi Anže Lanišek, ki ga v prvi seriji čaka obračun z Japoncem Kentojem Sakuyamo. Prav poseben dvoboj pa čaka Tilna Bartola, ki se bo pomeril s poljskim zvezdnikom Kamilom Stochom. Skozi kvalifikacijsko sito pa ni uspelo priti Robertu Kranjcu in Anžetu Semeniču, ki sta se že podala na trening v Planico, kjer bosta delala družbo Juriju Tepešu. Vsi trije se bodo nato vrnili v Bischofshofen.

V nedeljo pa bodo v Innsbrucku vse oči spet uprte v dvoboj med Prevcem in Freundom. Naš skakalec ima po dveh preizkušnjah 8,6 točke naskoka, nepredvidljiva skakalnica Bergisel pa bo v boju za laskavo lovoriko dala nove odgovore.

Ne spreglejte