Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 11. 2014,
15.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Pen Andrej Šporn Rok Perko Martin Čater

Nedelja, 30. 11. 2014, 15.03

7 let, 12 mesecev

Pen prevzel krivdo za polom smukačev: Vem, da so fantje bistveno boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenskim smukačem se ni posrečila uvodna preizkušnja. Štirje Slovenci na startu smuka v Lake Louisu so zasedli mesta povsem na repu in so tekmo končali v družbi tako imenovanih eksotov.

Odgovorni trener hitrih disciplin v svetovnem pokalu Peter Pen je prepričan, da je klavrn začetek posledica napake strokovnega štaba.

"Vem, da so fantje bistveno boljši in to bodo tudi pokazali" Izidi slovenske četverice so bili daleč pod pričakovanji. Odgovorni trener smukaške ekipe za slab nastop ni iskal zunanjih izgovorov v tipično kanadski vremenski loteriji ali pripravljenosti proge, temveč je prevzel krivdo nase. "V ravninskih delih proge in pri hitrostih smo bili daleč zadaj. V strokovnem štabu smo naredili veliko napako, ki jo bomo analizirali in nato rešili. Vem, da so fantje bistveno boljši in to bodo tudi pokazali," je za spletno stran smučarske zveze dejal Pen, ki je pred letošnjo vrnitvijo domov sodeloval s hrvaško reprezentanco.

Slovenska smukaška četverica Andrej Šporn, Rok Perko, Martin Čater in Klemen Kosi si ni zagotovila dobrega izhodišča in je še drugo leto zaporedoma ostala brez točk na smukih v Lake Louisu. Moška ekipa v hitrih disciplinah ni prekinila negativnega niza iz porazno slabe minule sezone, ko se je skromna točkovna bera ustavila pri pičlih 23 točkah v smuku in 12 točkah v superveleslalomu.

Smukači so imeli dobre pogoje, a so bili ti precej drugačni kot pred tremi dnevi, ko je bil na sporedu prvi in edini uradni trening, naslednja dva so odpovedali zaradi novega snega. Kljub tem okoliščinam pa bodejo v oči preveliki zaostanki Slovencev.

V Lake Louisu bo z začetkom ob 19. uri na sporedu še superveleslalom, na katerem bosta nastopila le Perko in Kosi.

Iz Kanade se bo karavana preselila čez mejo v Beaver Creek, kjer bodo na sporedu smuk, superveleslalom in veleslalom. Gre sicer za skupaj z bližnjim Vailom prizorišče februarskega svetovnega prvenstva.

Ne spreglejte