Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 11. 2011,
10.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Triplat Eva Logar Maja Vtič

Nedelja, 20. 11. 2011, 10.01

8 let

Oprema je lahko zlata, če jo bodo izkoristile

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V avstrijskem Ramsauu so skakalnico prekrili z dovolj debelo snežno odejo, da bodo slovenske skakalke v prihodnjih dneh opravile tam zadnji obsežnejši trening pred začetkom zimskega dela sezone.

Sezona za moške se bo začela 26. novembra z ekipno tekmo v Kuusamu, naslednja postojanka v svetovnem pokalu pa bo Lillehammer, kjer bo karavana od 2. do 4. decembra. Ravno takrat pa se bo za dekleta na isti napravi začelo premierno popotovanje po skakalnicah v okviru svetovnega pokala. Prva tekma v zimskem delu za naše skakalke pa ne bo Lillehammer, saj bodo še 29. in 30. novembra nastopile v Rovaniemiju na tekmi celinskega pokala.

Od sobote do torka bodo dekleta v Avstriji pilila še zadnje podrobnosti pred začetkom zimske sezone, na zasneženi skakalnici v Avstriji pa naj bi opravila približno 40 skokov in obenem preizkušala tudi opremo. "Trening bo namenjen testiranju novih smuči, namenjenih zimski sezoni, in dresov. Spreminjali bomo tudi okovje oz. vezi. Zanima me predvsem odzivnost tekmovalk na te spremembe, na novo nastale situacije. Verjamem, da bo oprema super. Kajti oprema je lahko zlata ali diamantna, a če jo tekmovalka ne zna izkoristiti, ji veliko ne pomaga," poudarja Triplat.

Poročali smo že, da slovenske barve v tej sezoni ne bo mogla zastopati naša najboljša Eva Logar, ki je prestala operacijo kolena, v zadnjem času pa imata nekaj težav s poškodbami še Maja Vtič in Anja Tepeš. "Maja ima manjšo poškodbo hrbta, vendar ta ni v takšni obliki, da bi bilo potrebno izpuščati treninge. Izvajamo preventivne vaje. Tri dni nazaj pa si je pri raztezanju Anja nategnila rastišče bicepsa, zaradi česar ima nekoliko okrnjeno gibljivost. Dejstvo je, da vedno, ko prihaja konec intenzivnega obdobja, lahko pride do manjših poškodb, ampak bomo le-te sanirali," je povedal Matjaž Triplat, trener ženske reprezentance.

Ne spreglejte