Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
23. 1. 2014,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Enzo Smrekar Primož Ulaga Smučarska zveza Slovenije

Četrtek, 23. 1. 2014, 18.42

8 let

Novi predsednik SZS Enzo Smrekar odločen: Nič več zdrah na naslovnicah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi mož Smučarske zveze Slovenije je tudi uradno postal Enzo Smrekar, ki je osmi predsednik naše krovne smučarske organizacije. V naslednjih štirih letih želi združiti moči.

Od danes naprej bo Enzo Smrekar letno upravljal z več kot devet milijoni evri, s katerimi razpolaga Smučarska zveza Slovenije v posamezni zimi, čeprav je želja novega predsednika še razširiti meje, morda tudi v tujino. Bil je edini kandidat za vodilno mesto, saj se ni nihče drug odločil, da bi se spustil z njim v dvoboj za uradnega naslednika Primoža Ulage.

V tretje gre rado, pravijo. Smrekar je namreč dvakrat že imel vlogo dežurnega gasilca, potem ko je prvič imel naziv vršilca dolžnosti predsednika ob odstopu Tomaža Lovšeta in zdaj še po odhodu Ulage. Na skupščini, na kateri je bilo prisotnih 294 od skupno 365 članov, je dobil večinsko podporo (le pet jih je bilo vzdržanih).

"S svojim zgledom bom pomagal pri tem, da na naslovnicah ne bodo več v ospredju zdrahe SZS, ampak uspehi športnikov. Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem človek konsenza in pogovorov," je uvodoma ob petminutni predstavitvi dejal Smrekar in nato med drugim še poudaril: "Na SZS moramo vpeljati mir. Da se ne ukvarjamo z negativnimi zgodbami, ampak se osredotočimo na delo. V sklopu tega moramo pripraviti dolgoročno vizijo. Nastopil je trenutek, ko se moramo združiti in postaviti vizijo za vsaj prihodnje desetletje."

Eno od področij, ki jim želi kot predsednik posvetiti več pozornosti, je tudi delo s športniki: "Športnikom je treba ponuditi možnost izobraževanja in po koncu kariere možnost vključevanja v gospodarstvo. Za to imam podporo pri pokroviteljih."

Za svoji desni roki, o tem se bodo odločali še na seji izvršilnega odbora, je predlagal nekdaj vrhunsko smučarsko tekačico Petro Majdič in dolgoletnega funkcionarja v smučarskih skokih Draga Bahuna, ki bosta imela vlogo podpredsednika SZS. Njegova želja je še, da bi razširil častni funkciji na enega ali morda celo dva člana, a bo treba za to spremeniti statut na junijski skupščini Smučarske zveze Slovenije.

Ne spreglejte