Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2023,
14.48

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Vili Črv štafeta smučarski tek

Nedelja, 5. 2. 2023, 14.48

1 leto, 2 meseca

Štafetni tekmi v Dobbiacu

Norvežanke in Italijani do zmage, Slovenk in Slovencev ni bilo na startu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Silje Theodorsen | Prva ekipa Norveške (Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvaa, Ingvild Flugstad Oestberg in Silje Theodorsen, ki je na fotografiji) je pritekla do zmage na štafetni tekmi za svetovni pokal smučarskih tekačic v Dobbiacu. | Foto Guliverimage

Prva ekipa Norveške (Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvaa, Ingvild Flugstad Oestberg in Silje Theodorsen, ki je na fotografiji) je pritekla do zmage na štafetni tekmi za svetovni pokal smučarskih tekačic v Dobbiacu.

Foto: Guliverimage

Norvežanke v prvi postavi so zmagale na štafetni tekmi za svetovni pokal smučarskih tekačic v Dobbiacu. Na 4 x 7,5 km je bila po diskvalifikaciji Nemčije na koncu druga Švedska I (+26,7), tretje pa so bile predstavnice ZDA I (+26,9). Pri moških je ostala zmaga doma. Druga je bila Švedska z 0,6 sekunde zaostanka, tretja pa z istim časom prva postava Norveške. Slovencev in Slovenk ni bilo na startu.

Anja Mandeljc
Sportal Ebba Anderson zmagala na 10 km v Dobbiacu, Anja Mandeljc 30.

Prva ekipa Norveške, v kateri so bile Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvaa, Ingvild Flugstad Oestberg in Silje Theodorsen si je na koncu pritekla precejšnjo prednost, saj je Theodorsen v zadnjih dveh kilometrih pobegnila Coletti Rydzek in preprečila dvoboj z Nemčijo v ciljni ravnini. Te so bile diskvalificirane, potem ko prva Nemka ni tekla v označenem delu proge, enkrat pa so nato še napačno predale.

Sprva se je zdelo, da bo dvoboj med Švedsko in ZDA odločil glede zadnjega mesta na odru za zmagovalke, kasneje pa se je izkazalo, da bosta obe ekipi stali na stopničkah.

Potem, ko sta Rosie Brennan in Jessie Diggins v drugi in tretji predaji pridružili ZDA vodilni trojici, je Julia Kern znižala zaostanek za vodilnima štafetama na dobrih deset sekund, vendar ni zdržala ritma do konca.

Za povrh je bila v četrti predaji najboljša sprinterka prav v prvi četverici Švedske, Jonna Sundling. Olimpijska zmagovalka in svetovna prvakinja v sprintu je na ciljni črti dobila dvoboj s Kern in jo ugnala za dve desetinki za končno drugo mesto.

Slovencev zaradi bolezni Vilija Črva ni bilo na startu

Viliju Črvu je zagodlo zdravje, tako da ni mogel nastopiti na štafetni tekmi. | Foto: Anže Malovrh/STA Viliju Črvu je zagodlo zdravje, tako da ni mogel nastopiti na štafetni tekmi. Foto: Anže Malovrh/STA Zmagovalno italijansko zasedbo so tokrat zastopali Dietmar Nöckler, Francesco De Fabiani, Simone Dapra in Federico Pellegrino. Slednji je bil najzaslužnejši za zmago. V ciljnem sprintu prvih štirih se je prvi pognal iz skupine. Tempo in vodstvo je zadržal vse do konca in razveselil domače navijače.

Po ogledu fotofiniša je na koncu drugo mesto Švedski priboril Edvin Anger pred prvo ekipo Norveške, za katero je kot zadnji tekel Harald Oestberg Amundsen. Norveška druga postava (+1,4) je zasedla četrto mesto.

Med 16 ekipami je bila na startu predvidena tudi slovenska štafeta v zasedbi Miha Šimenc, Miha Ličef, Izidor Karničar in Vili Črv, a zaradi bolezni slednjega ni startala.

Štafetna teka na 4 x 7,5 km sta bili zadnji preizkušnji v svetovnem pokalu pred svetovnim prvenstvom v Planici.

Izidi, štafeta 4 x 7,5 km, moški:

1. Italija 1 1:07:20,8 (Dietmar Nöckler, Francesco De Fabiani, Simone Dapra, Federico Pellegrino)
2. Švedska                        + 0,6
3. Norveška 1                       0,6
...

Slovenije zaradi bolezni Vilija Črva ni bilo na startu

Izidi, štafeta 4 x 7,5 km, ženske:

1. Norveška 1 1:16:04,1 (Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvaa, Ingvild Flugstad Oestberg, Silje Theodorseng)
2. Švedska 1                          + 26,7
3. ZDA 1                                26,9
...

Slovenk ni bilo na startu.

 

Ne spreglejte