Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 12. 2015,
11.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Therese Johaug Lea Einfalt skiatlon

Sobota, 5. 12. 2015, 11.36

3 leta, 2 meseca

Norvežanka spet premočna za vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norvežanka Therese Johaug je zmagala na tekmi v smučarskem teku v skiatlonu. Druga je njena rojakinja Heidi Weng, tretja pa Švedinja Charlotte Kalla. Slovenka Lea Einfalt je končala na 46. mestu.

Johaugova je v Lillehammerju samo potrdila, da je najboljša tekačica na smučeh na svetu. Zmagama v Ruki, konec prejšnjega tedna, ko je bila v soboto najboljša na pet kilometrski preizkušnji, v nedeljo pa še na 10 km zasledovalni v klasični tehniki, je danes svojo premoč potrdila še v Lillehammerju. Trikratna svetovna prvakinja z zadnjega svetovnega prvenstva v Falunu, si je že na polovici proge v klasični tehniki pritekla pol minute prednosti pred rojakinjo Wengovo in Kallo, v prosti tehniki pa je najbližjima zasledovalkama pobegnila za skoraj minuto in pol.

"Smuči so bile odlično pripravljene, ves čas sem imela dober občutek, uživala sem v tekmi in še sama sem presenečena, da so tekmice toliko zaostale," je ob svoji tretji zmagi v skiatlonu na tekmah svetovnega pokala dejala 27-letna Juhaugova, ki je samo učvrstila svoje vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokalu s 443 točkami. Na drugem mestu je Švedinja Stina Nilsson, ki ima 280 točk, tretja je Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg z 263. Edina Slovenka s točkami je za zdaj Alenka Čebašek, ki danes ni nastopila. Čebaškova je s 26 točkami na 30. mestu.

Boj za drugo mesto Wengovi

V ozadju se je bil hud boj za drugo mesto, ki ga je v ciljnem sprintu dobila Wengova. Kalla je 24-letno Norvežanko, ki je do zdaj na tekmah svetovnega pokala šestkrat stala na zmagovalnih stopničkah, zmagala ni še nikoli, dober kilometer pred ciljem prehitela, v ciljni ravnini pa je imela Wengova več moči od Švedinje.

Tudi v Lillehammerju je bila premoč norveških tekačic očitna, saj se jih je kar pet uvrstilo med prvih enajst.

Einfaltova zaostala pet minut in pol

Lea Einfalt je bila ob menjavi smuči na 7,5 kilometra na 45. mestu, v prosti tehniki je izgubila eno mesto, njen zaostanek za Johaugove pa je bil na cilju 5:35,5 minute.

V nedeljo bosta v Lillehamerju še štafetni tekmi. V moški konkurenci brez Slovenije, v ženski, s startom ob 10. uri, pa bodo slovenske barve ob Einfaltovi branile še Vesna Fabjan, Alenka Čebašek in Nika Razinger.

Ne spreglejte