Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
26. 12. 2016,
17.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

medalja olimpijske igre kariera Noriaki Kasai

Ponedeljek, 26. 12. 2016, 17.38

6 let, 6 mesecev

Noriaki Kasai ene besede nima v svojem slovarju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Foto: Sportida

Čeprav se uvod v sezono za 44-letnega japonskega skakalca Noriakija Kasasija ni razpletel po njegovih željah, pa to ne spreminja njegovih želja po nadaljnjem skakanju. Spogleduje se z letom 2026.

"V mojem slovarju ni besede odstopiti," je dal japonski skakalni veteran v pogovoru za zugerzeitung.ch jasno vedeti, da kljub 44 letom še naprej pogleduje proti daljni prihodnosti.

"Večina novinarjev me sprašuje, kaj je moja skrivnost, da lahko tako dolgo skačem. Še sam ne vem, katera je. Morda se v mojem telesu skriva kaj," se je zasmejal.

Olimpijski podprvak z olimpijskih iger v Sočiju 2014 v sezono ni vstopil tako, kot si je verjetno predstavljal. Njegova najboljša uvrstitev je 18. mesto, do katerega je skočil takoj na prvi tekmi v Kuusamu.

"Ko sem bil star 35 let, so me potovanja in tekme že utrujale. Pogrešal sem dom, japonsko hrano. Nato se je nekaj spremenilo. Spet sem začel uživati v potovanjih, tekmah z rivali. Zdaj se bolj zabavam kot prej. Navijači mi dajejo še dodatno energijo in motivacijo," pravi Japonec.

Kasai in leto 2026?

"Ko sem bil star 35 let, so me potovanja in tekme že utrujale. Pogrešal sem dom, japonsko hrano. Nato se je nekaj spremenilo."  | Foto: Sportida "Ko sem bil star 35 let, so me potovanja in tekme že utrujale. Pogrešal sem dom, japonsko hrano. Nato se je nekaj spremenilo." Foto: Sportida Prav v Sočiju je dobil dodatno dozo motivacije, potem ko je osvojil posamično srebrno in ekipno bronasto odličje: "Po eni strani sem bil vesel, da sem osvojil medaljo, po drugi strani pa sem si želel zlato odličje. Osvojiti ga, so sanje vsakega športnika."

Njegova velika želja je bila medalja na olimpijskih igrah leta 1998, ki jih je gostil japonski Nagano. Na posamični tekmi je bil sedmi, kljub dobremu dosežku pa ni bil uvrščen v ekipo in tako pred domačimi navijači ostal zlatega brez odličja, ki so ga osvojili njegovi reprezentančni kolegi.

Zato upa, da bo Saporo leta 2026 dobil priložnost gostiti olimpijske igre. "Leta 1998 sem mislil, da bodo olimpijske igre v Naganu edine, ki jih bom kot aktivni skakalec dočakal v karieri. Če bo Saporo gostil olimpijske igre 2026, bi bil rad tam, pa čeprav bom takrat star 54 let. To je mesto, kjer živim," je jasen Kasai, ki se bo v četrtek podal v kvalifikacije za prvo tekmo novoletne turneje v Oberstdorfu.

Ne spreglejte