Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 12. 2020,
18.44

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

1

Natisni članek

Bernadette Schild

Nedelja, 27. 12. 2020, 18.44

3 leta, 4 mesece

Bernadette Schild že končala sezono

Neverjetna kalvarija avstrijske smučarke se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

1

Bernadette Schild | Bernadette Schild v tej sezoni ne bo več tekmovala. | Foto Reuters

Bernadette Schild v tej sezoni ne bo več tekmovala.

Foto: Reuters

Avstrijska alpska smučarka Bernadette Schild si je še drugič v dobrem letu dni strgala križno vez v kolenu in predčasno končala sezono, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Tridesetletna specialistka za tehnične discipline se je poškodovala na treningu v Reiteralmu pred tekmama svetovnega pokala v domačem Semmeringu.

Klemen Kosi
Sportal Stelvio znova usoden za Klemna Kosija

Avstrijska smučarska zveza je v izjavi za javnost sporočila, da si je danes smučarka iz Saalfeldna pri padcu na slalomskem treningu strgala še meniskus, kasneje pa je bila v Innsbrucku že operirana.

V sezoni 2019/20 si je Bernadette Schild konec oktobra na veleslalomskem uvodu v Söldnu prav tako strgala križno vez, na smuči pa se je vrnila letos poleti. Ob vrnitvi v svetovni pokal je na dveh slalomih v finskem Leviju osvojila 11 točk, v karieri pa je sedemkrat stala na stopničkah, zmage še nima.

Nekdanja avstrijska smučarska zvezdnica Marlies Raich, poročena z Benjaminom Raichom, s katerim ima že tri otroke, je starejša sestra Bernadette Schild. | Foto: Getty Images Nekdanja avstrijska smučarska zvezdnica Marlies Raich, poročena z Benjaminom Raichom, s katerim ima že tri otroke, je starejša sestra Bernadette Schild. Foto: Getty Images

Schildova je mlajša sestra Marlies Raich, s katero si je dvakrat delila mesto na zmagovalnem odru. Prvič v Courchevelu, drugič pa v Kranjski Gori, obakrat v tekmovalni sezoni 2013/14. Bernadette, ki je v svetovnem pokalu debitirala pred 12 leti, se je med najboljše tri uvrstila skupno na sedmih tekmah, vselej v slalomski preizkušnji. Dvakrat je bila druga, petkrat pa tretja. Nazadnje je stala na zmagovalnem odru 17. novembra 2018 na Finskem, ko je bila v Leviju tretja.

Helikopter
Sportal Avstrijskim težavam ni videti konca

Ženska sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala s ponedeljkovim veleslalomom in torkovim slalomom. Moški so v teh dneh v italijanskem Bormiu, kjer bosta prav tako v ponedeljek in torek na sporedu superveleslalom in smuk.

Ne spreglejte