Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
9. 1. 2015,
12.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lindsey Vonn Tina Maze Ilka Štuhec Ilka Štuhec Anna Fenninger

Petek, 9. 1. 2015, 12.56

8 let

Napoved novega obračuna Tina Maze – Lindsey Vonn

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lindsey Vonn in Tina Maze sta s tretjim in četrtim časom uradnega treninga napovedali veliki dvoboj na sobotnem smuku v Bad Kleinkirchheimu. Najhitrejša tokrat Daniela Merighetti.

S tehnično zelo zahtevno smukaško progo, poimenovano po domačinu Franzu Klammerju, ki je najboljše alpske smučarke spremljal v ciljnem izteku, je na drugem in obenem zadnjem uradnem treningu najhitreje opravila Italijanka Daniela Merighetti. Za 54 stotnik sekunde je prehitela Nemko Viktorio Rebensburg, tretji čas preizkusa, ki zaradi različne mere (ne)napadalnosti ne more biti popolna slika pripravljenosti, pa je postavila Lindsey Vonn.

Američanka, ki napada zgodovinsko 62. zmago v svetovnem pokalu, je bila zelo hitra v zgornjem delu proge, v zadnjih odsekih pa je vidno popustila in na koncu za najboljšim časom zaostala sekundo in 25 stotink. Zgolj sedem stotink dlje je na 2.875 metrov dolgi progi, ki smučarkam namenja le malo priložnosti za oddih, prebila vodilna tekmovalka svetovnega pokala Tina Maze. Tudi Črnjanka predvsem v spodnjem delu še zdaleč ni napadala na vso moč, vsekakor pa je z nastopom oddala dobro argumentirano kandidaturo za vrhunski rezultat na sobotni tekmi. Ta se bo sicer začela ob 11.30.

Pozabila, kako zahtevna je proga

Ob iskanju favoritinj ne gre prezreti niti lanske zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala Anne Fenninger. Tudi ona je na treningu nekoliko varčevala z močmi, na koncu pa z zaostankom sekunde in šestih desetink postavila osmi čas. "Na tej progi, polni tresljajev in sunkovitih zavojev, se je treba vseskozi boriti. Priznam, malce sem že pozabila, kako zahtevna je ta proga. Toda raje imam takšne smuke kot pa avtoceste, na katerih lahko vsakdo poseže med najboljše," je svoj nastop komentirala Fenningerjeva, ki bo januarja s kar šestimi preizkušnjami v hitrih disciplinah in zgolj enim slalomom (v torek v Flachauu) najresnejša tekmica Mazejeve v skupnem seštevku.

Napredovala tudi Ilka Štihec

Tina Weirather, najboljša na četrtkovem treningu, je bila tokrat z zaostankom 1,84 enajsta, viden korak naprej pa je naredila Ilka Štuhec. Mariborčanka, ki je predlani v Bad Kleinkirchheimu ostala brez točk, je po hitrem zgornjem delu na koncu postavila 18. čas, kar gre razumeti kot napoved napada na najboljši rezultat v sezoni.

Podobne načrte ima tudi Trebanjka Vanja Brodnik, ki pa je bila na drugem treningu nekoliko manj natančna kot dan pred tem. Tokrat je za vodilno zaostala 3,67, kar je zadostovalo za 38. čas.

Ne spreglejte