Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 1. 2016,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš poleti Kulm svetovno prvenstvo

Petek, 15. 1. 2016, 9.44

8 let

Najmlajši v slovenski reprezentanci se je obrnil na Prevca in Kranjca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Z zadovoljnim obrazom je v četrtek zapuščal letalnico Kulm tudi najmlajši v slovenski reprezentanci Anže Lanišek, ki je pokazal konstantne skoke, za nasvet pa povprašal Prevca in Kranjca.

Ob odsotnosti šestnajstletnega Domna Prevca je najmlajši v slovenski reprezentanci devetnajstletni Anže Lanišek, ki je imel v četrtek na letalnici na Kulmu, kjer se bo danes začel boj za naslov svetovnega prvaka v poletih, razlog za dodaten optimizem.

Zlasti kvalifikacijski polet, dolg 189,5 metra, je bil najboljši, z njim pa je imel deseti rezultat med kvalifikanti. "S skoki sem zadovoljen. Niso bili slabi, zlasti pri odrivu z mize ne. V letu mi nato zmanjka nekaj letalskih občutkov, ki jih zaradi neizkušenosti še nimam. Tudi tukaj bom enkrat prišel zraven in me bo potem neslo," pravi Lanišek.

Lani je premierno občutil, kaj pomeni leteti na letalnici. V Planici mu je malo zmanjkalo, da bi se uvrstil med dobitnike točk. Ker bi rad posrkal čim več znanja, se obrne po nasvet k starejšim kolegom: "Rad imel takšne občutke v zraku in da se bom znal tako uleči na zračno blazino kot Peter, Robi in Jurij, zato jih povprašam za smernice. Robi mi je rekel, naj dam glavo malce višje in je šlo pri naslednjem poletu že lažje. Zelo sem mu hvaležen, kakor tudi Petru, ki sem ga prav tako vprašal, če mi da kakšen nasvet. Dejal mi je, naj dam smuči bolj skupaj."

Če Pero, Jurij in jaz odskačemo dobro in Anže naredi svoje

Svetovno prvenstvo v poletih pa bi znal zapuščati z dodatnim zadovoljstvom. Slovenski skakalci so se prvi dan na letalnici na Kulmu dobro znašli, kar je spodbudno tudi za ekipno tekmo, ki bo v nedeljo. "Lepo je bilo videti, da se je Robi zbudil. Že v torek v Planici je dobro skakal. Za Jurija smo vedeli, da se mu tu odpre. Tudi Lanišek, ki po treningu ni bil zadovoljen, mora po kvalifikacijah biti," je o četrtkovem ekipnem dosežku dejal Prevc.

Ob takšnem skakanju bodo naši orli v nedeljo na moštveni preizkušnji v igri za medaljo, ob dobrem dnevu pa bi se lahko spogledovali tudi z zlatim odličjem, kar bi bilo premierno v zgodovini slovenskega skakanja – v preteklosti so že trikrat zmagali na ekipni tekmi v svetovnem pokalu, ki so bile na letalnicah. "Upam, da bo v nedeljo res lepo vreme, ker smo na ekipni tekmi blizu. Če Pero, Jurij in jaz odskačemo dobro in Anže naredi svoje …," je proti moštveni tekmi pogledal Kranjec.

Ne spreglejte