Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 1. 2014,
14.28

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

smučarski skoki Ema Klinec Ema Klinec Katja Požun Irina Avakumova

Sobota, 4. 1. 2014, 14.28

2 leti, 2 meseca

Najmlajša Ema Klinec najboljša med Slovenkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tri slovenske smučarske skakalke so se uvrstile med deseterico na tekmi v Čajkovskem v Rusiji. Slavila je domačinka Irina Avakumova.

Rusinja Irina Avakumova je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučarskih skakalk v Čajkovskem. Avakumaova je za skoka, dolga 100 in 101,5 metra, zbrala 249,2 točke in za 4,3 točke premagala Nemko Carino Vogt. Tretja je bila Japonka Sara Takanaši, ki je zaostala še 1,8 točke več.

Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec na šestem mestu. Klinčeva je za svoja skoka prejela 237,9 točke. Njen uspeh sta dopolnili Eva Logar (232,3) z osmim in Katja Požun (222,7) z devetim mestom. Urša Bogataj je bila 19.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Takanašijeva s 460 točkami, sledi ji Avakumova s 315. Najboljša Slovenka je Ema Klinec na petem mestu s 175 točkami. Maja Vtič je deseta (114), Eva Logar 12. (89), Katja Požun 13. (87), Urša Bogataj 29. (34), Špela Rogelj pa 35. (10).

"Na današnjo tekmo gledam zelo pozitivno. Manjka mi le še malo, kar moram natrenirati na treningu, da bom tako res lahko vedela kaj mi prinese super skok. V drugem skoku se mi je znova pripetila napaka, da sem poskusila nekoliko prehitro zaključiti. Menim, da imam trenutno dobre občutke. Malenkosti bom popravila še na treningu in tako odšla na prihodnje tekme," je povedala Ema Klinec.

"Ocena današnje preizkušnje je odlična. Čestitke dekletom za uvrstitve med deseterico. Urša pa je naredila še nekaj napak pri samem odrivu, vendar se tudi njena forma dviguje. Z rezultati moram biti zelo zadovoljne. Kot trener pa moram reči, da sem kot človek tudi besen kot ris, saj se nam stopničke izmikajo in izmikajo. Počasi smo že toliko naredili, da bi nam to lahko enkrat uspelo," pa je po tekmi dejal glavni trener Jože Berčič.

Svetovni pokal se bo nadaljevalo prihodnji konec tedna, ko bosta dve tekmi v japonskem Sapporu. V deželo vzhajajočega sonca bodo odpotovale Katja Požun, Eva Logar, Maja Vtič, Špela Rogelj in prvič v letošnji sezoni Anja Tepeš. Spremljal pa jih bo pomočnik trenerja Primož Peterka. "Anja je z rehabilitacijo zaključila in normalno trenira. Odšla bo na tekme na Japonsko, kjer jo bomo preverili. Nimamo se česa bati," je o pripravljenosti Tepeševe dejal Berčič.

Ne spreglejte