Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 2. 2019,
15.26

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj Maja Vtič Špela Rogelj Zoran Zupančič Ljubno Ljubno ob Savinji

Sreda, 6. 2. 2019, 15.26

5 let, 2 meseca

"Morda smo nestrpni, a moramo ostati mirni"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Nika Križnar | Nika Križar bo na domačih tleh osrednji slovenski adut. | Foto Getty Images

Nika Križar bo na domačih tleh osrednji slovenski adut.

Foto: Getty Images

Prišel je čas, da se slovenske skakalke tudi slovenskemu občinstvu predstavijo v živo. Ta konec tedna bodo namreč kar tri preizkušnje na Ljubnem ob Savinji, ki je tradicionalno prizorišče svetovnega pokala. Glavni trener Zoran Zupančič verjame, da bo domača podpora dala njegovim skakalkam dodaten zagon.

Če bi imela slovenska skakalna reprezentanca zdravo Emo Klinec, ki si je poškodovala koleno in že končala sezono, bi bile stopničke za slovensko reprezentanco na domačem prizorišču na Ljubnem ob Savinji bistveno bolj dosegljive.

A je tudi mlada Nika Križnar v zadnjem obdobju pokazala skoke, ki bi jo lahko ponesli daleč. "Skoki so kar lepi, konstantni. Mogoče manjka še malo pri tehniki, sami postavitvi smuči v zraku, a se trudim. Morda bi potrebovala še malo sreče z vetrom in potem bo prišlo tudi tisto pravo mesto," pred domačimi tekmami pravi Križnarjeva.

Matty Nykänen
Sportal Izpostavljajo skakalno nesmrtnost Mattija Nykänena, črna pika alkohol …

"Pričakujem, da bo vse šlo na pravo mesto tudi na skakalnici"

smučarski skoki Zoran Zupančič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Na Ljubnem bo ta konec tedna trojni program. V petek in nedeljo bosta posamični preizkušnji, v soboto pa še ekipna. "Seveda je pred domačo tekmo prisotne nekaj nervoze. To je določena napetost tudi zame, a v tekmovalnem ritmu smo že od novega leta, ko nimamo več nobenega časa. Svoje nastope stopnjujemo. V zadnjem obdobju smo pokazali res nekaj lepih uvrstitev med deseterico. Morda smo že malo nestrpni, a moramo ostati mirni, da bomo dosegli tisto, kar čakamo. Na tekmo se običajno pripravljamo. Pričakujem, da bosta vsa podpora in domače prizorišče dala tekmovalkam tisto potrebno, da bo vse šlo na pravo mesto tudi na skakalnici. Ekipo za ekipno tekmo bom določil po petkovi individualni tekmi," pravi glavni trener Zoran Zupančič.

Z izjemo Daniele Iraschko-Stolz in poškodovane Eme Klinec bodo v Sloveniji nastopile vse najboljše, vključno s prvo damo Maren Lundby. "Mi smo pripravljeni, tekma bi se lahko začela že danes. Vse je pripravljeno. Pričakujemo veliko gledalcev, zanimanja je veliko, tudi vstopnice se dobro prodajajo. Vse je v redu. Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem sponzorjem na čelu z BTC in smučarski zvezi za odlično sodelovanje pri pripravah na to tekmo," poudarja predsednik OK Ljubno Rajko Pintar.

Timi Zajc
Sportal Trije razlogi so, zakaj junak Timi Zajc ostaja doma, Peter Prevc spet v pogonu

Zasuk v pozitivno smer

"Na srečo se je v zadnjih dveh tednih vse skupaj začelo premikati v pravo smer. Domača tekma pa je še vedno nekaj posebnega, dodatno te dvigne." | Foto: Vid Ponikvar "Na srečo se je v zadnjih dveh tednih vse skupaj začelo premikati v pravo smer. Domača tekma pa je še vedno nekaj posebnega, dodatno te dvigne." Foto: Vid Ponikvar Da je sposobna doseči dober rezultat, se zaveda Urša Bogataj, a bo morala narediti tisto, kar zna in kar je sposobna: "Za domačo tekmo si želim, da bi mi uspelo pokazati dva dobra skoka, tista dva, ki sem ju sposobna narediti. Če mi to uspe, bo rezultat v redu."

V naši reprezentanci je najbolj izkušena Maja Vtič, ki je začutila pozitiven premik: "Na srečo se je v zadnjih dveh tednih vse skupaj začelo premikati v pravo smer. Domača tekma je še vedno nekaj posebnega, dodatno te dvigne. Vzdušje je še boljše kot drugje, zelo se že veselim tega konca tedna."

Tudi pri Špeli Rogelj, ki ima vedno veliko privržencev v izteku skakalnice na Ljubnem, se trend obrača: "Ne vem, koliko avtobusov navijačev bo. Prišlo jih bo toliko, kot bo prostora. Za zdaj moji skoki niso bili na ravni, na kateri bi lahko posegala po višjih mestih. Na vsaki tekmi si želim najbolje. Skoki se počasi premikajo v to smer, tudi rezultati se izboljšujejo. Treba je iti, skočiti in rezultat bo tu."

Matti Nykanen
Sportal Umrl je legendarni smučarski skakalec Matti Nykänen

Program na Ljubnem ob Savinji

Četrtek, 7. februar
12.00 uradni trening
14.00 kvalifikacije

Petek, 8. feburar
12.45 poskusna serija
14.00 posamična tekma

Sobota, 9. februar
12.45 poskusna serija
14.00 ekipna tekma

Nedelja, 10. februar
12.45 kvalifikacije
14.00 posamična tekma

Ne spreglejte