Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2020,
15.33

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Liza Gregori ZOI mladih Marta Rihtaršič

Torek, 21. 1. 2020, 15.33

4 leta, 2 meseca

ZOI Mladih, Lozana

Mladi Slovenki za konec ZOI mladih nastopili v mednarodnih ekipah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Na zimskih olimpijskih igrah mladih športnikov v starosti do 18 let v Lozani se dvotedensko dogajanje približuje svojemu koncu. Na prireditvenem prostoru Medal Plaza v središču Lozane so podelili že večino kolajn. Končujejo se tudi slovenski nastopi. Marta Rihtaršič in Liza Gregori sta za konec ZOI mladih nastopili v mednarodnih ekipah.

Edina slovenska predstavnica v smučarskem krosu na prizorišču v Villarsu 17-letna Škofjeločanka Marta Rihtaršič je posamično preizkušnjo v krosu končala na 11. mestu v konkurenci 24 tekmovalk. Od napredovanja v finalne boje pa jo je ločila zgolj ena točka.

S pogumnimi nastopi si je prislužila tudi svojstveno in zanimivo ekipno preizkušnjo, v kateri so se na progi za kros pomerili deskarji in smučarji na mednarodnem turnirju pod nevtralno olimpijsko zastavo s petimi krogi.

Na startu je bilo dvanajst ekip. Rihtaršičeva je bila članica ekipe 12, v kateri sta bila deskarka in deskar iz Madžarske in Romunije ter smučar iz Madžarske. Ekipa je tekmovanje končala v četrtfinalu.

Za konec še mednarodni turnir

V Champeryju pa so za konec iger mladih pripravili še mednarodni turnir nacionalno mešanih ekip v žensko-moških dvojicah, prav tako pod nevtralno olimpijsko zastavo. Od Slovencev je bila najuspešnejša Liza Gregori. Sedemnajstletnica iz Blejske Dobrave je tekmovala v paru s Švicarjem Maximilianom Winzem, s katerim sta dosegla dve zmagi. Najprej sta s 7:3 premagala korejsko-dansko navezo, nato pa še ameriško-kanadsko z 8:6. V osmini finala pa ju je zaustavil kitajsko-češka kombinacija Junhang Pei/Vit Čabikovski z 8:2.

V Champeryju so v dvojicah v curlingu nastopili še Sara Rigler, Bine Sever in Jakob Omerzel, ki pa nastope končali že v prvem krogu.

V sredo, zadnji dan tekmovanj na ZOI mladih, bodo podelili le še osem kompletov medalj v finalu curlinga mešanih dvojic, v smučanju in deskanju prostega sloga na veliki skakalnici v akrobatskih skokih, v ekipni mešani preizkušnji v nordijski kombinaciji, v ekipni mešani preizkušnji hitrostnih drsalcev ter na hokejskem turnirju do 16 let.

Preberite še:

Zakopane smučarski skoki
Sportal Slovenci na ZOI mladih skočili na peto mesto
Skoki splošna
Sportal Mark Hafnar srebrn v smučarskih skokih na ZOI mladih
Ne spreglejte