Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
28. 3. 2014,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Petek, 28. 3. 2014, 20.24

8 let

Mikaela Shiffrin kmalu s tretjo disciplino

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nesporno najboljša slalomistka zadnjih dveh sezon Mikaela Shiffrin, ki je zobe že pokazala tudi v veleslalomu, bo v kratkem v svoj tekmovalni repertoar dodala še tretjo disciplino.

Del ženske ameriške smučarske reprezentance je po koncu svetovnega pokala in državnem prvenstvu v Squaw Valleyju izkoristil ugodne snežne razmere na prizorišču prihodnjega svetovnega prvenstva v Beaver Creeku in opravil niz dobrih superveleslalomskih treningov. Na zahtevni progi Raptor se je rojakinjam pridružila tudi 19-letna slalomska zvezda Mikaela Shiffrin. Je to napoved razširitve tekmovalnega repertoarja na še tretjo disciplino? Da, priznavajo v ameriškem taboru, a v isti sapi dodajajo, da pri skrbno načrtovanem razvoju smučarskega bisera iz Vaila ne bodo prehitevali dogodkov.

"Ni dvoma o tem, da bo Mikaela nastopala tudi v superveleslalomu. Vseeno pa ti treningi še ne pomenijo takojšnje priključitve tretje discipline. Vse bo odvisno od tega, kako se bo počutila, kako močna bo … V poletnih treningih bo trenirala tudi hitri disciplini. Na koncu bomo sprejeli pravo odločitev," pojasnjuje trener v ameriški reprezentanci Roland Pfeifer.

Jasno je, da bo izjemno nadarjena Američanka z dodajanjem disciplin okrepila tudi svoj položaj v boju za veliki kristalni globus, kar je njen dolgoročni cilj. Z naslovoma olimpijske in svetovne prvakinje, devetimi zmagami v svetovnem pokalu in predvsem dvema malima globusoma je v zadnjih letih prevzela status prve dame svetovnega slaloma. Vidno je napredovala tudi v veleslalomu, v katerem se je dvakrat zavihtela na oder za zmagovalke ter nedavno končano sezono sklenila v elitni sedmerici. V skupnem seštevku je bila v zadnjih dveh sezonah peta in šesta. Ko bo dodala še superveleslalom in morda superkombinacijo …

Ne spreglejte