Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
31. 1. 2018,
12.57

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,23

1

Natisni članek

Meta Hrovat

Sreda, 31. 1. 2018, 12.57

6 let, 2 meseca

Meta Hrovat v Pjongčang z zlato popotnico

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,23

1

Po torkovem veleslalomskem padcu je obetavna kranjskogorska alpska smučarka Meta Hrovat v Davosu postala mladinska svetovna prvakinja v slalomu.

Meta Hrovat je nova mladinska svetovna prvakinja v slalomu. | Foto: Sportida Meta Hrovat je nova mladinska svetovna prvakinja v slalomu. Foto: Sportida

Vitrina slovenskih kolajn na mladinskih svetovnih prvenstvih je bogatejša za novo zlato odličje. V Davosu je namreč Meta Hrovat slavila prepričljivo zmago v slalomu. Na koncu je za kar 72 stotink sekunde ugnala Avstrijko Franzisko Gritsch, tretja pa je bila domačinka Aline Danioth.

Hrovatova, ki je v torek padla na veleslalomu, je bila po prvi vožnji druga. Nato je postregla z najboljšim časom finala, za nameček pa je vodilna Avstrijka Katharina Liensberger odstopila. Neja Dvornik je bila kot druga najboljša Slovenka 17.

''V bistvu še zjutraj nisem bila prepričana, če bom šla na tekmo, saj me je še precej bolel bok. Potem sem začela smučati in videla, da me sploh ne ovira in da tega med smučanjem sploh ne čutim. Od slaloma sicer ne pričakujem veliko, saj še nisem tako samozavestna. Kakšen dan imam dober, kakšen pa ne. Sproščeno sem šla že na prvo progo, v drugo pa sem si rekla, kar bo, pa bo. Še drugič se mi je uspelo odpeljati v redu, tako da, rezultat je tukaj,'' je po tekmi veselo pripovedovala Meta.

Po lanskem srebru v kombinaciji v Aareju je še ne 20-letna Gorenjka, ki si je s tem izborila tudi slalomski nastop v finalu svetovnega pokala, osvojila še drugo posamično kolajno na MSP. Skupaj s Sašo Brezovnik, Štefanom Hadalinom in Aljažem Dvornikom pa je bila leta 2016 zlata na ekipni tekmi v Sočiju.

Obenem je po prvih stopničkah v svetovnem pokalu (v soboto je bila tretja na veleslalomu v Lenzerheideju) to nova lepa popotnica pred prvim nastopom na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Meta Hrovat | Foto: Sportida Foto: Sportida

Kdo je Meta Hrovat


Hčerka kranjskogorskega župana Janija Hrovata bo 2. marca dopolnila 20 let. Že lep čas velja za najobetavnejšo slovensko smučarko. Pred leti je imela sicer velike težave z odstopom hrustanca v sklepu gležnja (osteohondritis), zaradi česar je izgubila kar 12 mesecev smučanja. Za nameček prav v obdobju, ko smučar potrebuje največ urjenja.

Z vztrajnostjo in pomočjo trenerja Jureta Hafnerja, ki je sodeloval tudi s Tino Maze in Janico Kostelić, se je vseeno vrnila ter se prebila v svetovni pokal. Devetkrat se je zavihtela do točk, večinoma v veleslalomu, kjer je bila tudi že tretja in osma. Obenem je dobila tudi dve tekmi evropskega pokala, kjer je trenutno vodilna veleslalomistka.

Prihodnji mesec jo čaka prvi nastop na olimpijskih igrah. Leta 2016 je že nastopila na mladinskih olimpijskih igrah in osvojila bron v slalomu.
 

Ne spreglejte