Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
23. 11. 2013,
9.20

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mateja Robnik Ana Drev smučanje zimska rekreacija

Sobota, 23. 11. 2013, 9.20

3 leta, 3 mesece

Mateja Robnik znova na pragu svetovnega pokala

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Medtem ko je Ana Drev pripravljena na vrnitev v svetovni pokal, se ji utegne na štartu veleslaloma v Beaver Creeku pridružiti celo Mateja Robnik.

Potem ko je zaradi poškodbe na zadnji tekmi zadnje zime, operacije in prilagojenega programa izpustila uvodno preizkušnjo nove sezone v Söldnu, je veleslalomska specialistka Ana Drev pripravljena na vrnitev v smučarsko karavano. Izkušena reprezentantka je na treningih v Vailu dokazala, da je njeno smučanje že na dovolj visoki ravni. Prihodnji teden se bo tako na drugem veleslalomu sezone pridružila Tini Maze in Katarini Lavtar, ki sicer še nastopa na tekmah evropskega pokala in bo v ZDA odpotovala v ponedeljek. Katera smučarka bo zapolnila zadnje prosto mesto, vsaj uradno še ni znano. Zanimivo pa je, da se ob Ilki Štuhec in Maruši Ferk za nastop nadvse resno in konkurenčno poteguje tudi Mateja Robnik. Savinjčanka se je po tem, ko je lani ostala brez reprezentančnega statusa A, podala na študij v Združene države Amerike, kjer je nastopala na študentskih, FIS in Nor-Am tekmah. Po dogovoru z vodstvom reprezentance se je pred ameriško turnejo priključila rojakinjam na preglednem treningu.

 

Glavni trener slovenske ženske reprezentance Andrej Možina pravi, da bo odločitev o tem, ali bo Robnikova, ki je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala leta 2012, nastopila v Beaver Creeku, padla šele prihodnji teden. Še pred tem bo moral določiti tudi postavo za superveleslalomsko tekmo, medtem ko smukaška kvota dovoljuje, da ob Mazejevi nastopijo vse tri preostale reprezentantke s hitrostnim predznakom, torej Ferkova, Štuhčeva in Vanja Brodnik. "Dekleta v Vailu in Copper Mountainu zelo dobro trenirajo. Pogoji so odlični, faza prilagajanja na sneg pa uspešna. Morda bi si želeli še kakšen dan smukaškega treninga, a je jasno, da je ob precejšnji gneči to nekoliko težje izvedljivo. Vseeno menim, da bodo dekleta dovolj dobro pripravljena na nadaljevanje sezone," pravi Možina.

Ne spreglejte