Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
17. 3. 2013,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Nedelja, 17. 3. 2013, 18.23

8 let

Massi še vedno šef, za Tino padajo drevesa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Finale smučarske sezone že pregovorno sprošča napetostne ventile in posledično postreže z dovtipi, ki niso povsem stoodstotno povezani s tekmovalnim športom.

Tina Maze sila redko javno govori o zasebnem življenju, Andrea Massi pa je posledično večinoma ''zgolj'' trener in vodja ekipe. A po osvojenem globusu je vendarle spregovorila tudi o tem, da ima italijanski strokovnjak za kondicijsko pripravo glavno besedo tudi doma.

''Trudim se biti tista, ki odloča, a mi ne gre prav dobro. Andrea je šef. Rad ima stari slog, kar pomeni, da je moški šef, ženska pa mora biti tiho. Morda je to celo dobro. V zgodovini so bile ženske vedno zapostavljene, a zdaj se je to spremenilo. Dandanes včasih skušamo delati tudi stvari, ki so tipično moške,'' je s širokim nasmehom v svojih beseda s smučarske steze na kratko zavila Mazejeva in se hitro vrnila nazaj: ''Ko smučam, se počutim kot moški, drugače pa sem ženska. A brez skrbi, ne mika me na moške tekme. V moji konkurenci mi je prav všeč.''

Tudi v Lenzerheideju pa seveda ni šlo brez pogostega predvajanja Tininega glasbenega prvenca ''My way is my decision''. Črnjanka vztraja, da je to pesem, ki jo resnično predstavlja, ne izključuje pa kakšnega novega presenečenja. ''Pogovarjala sem se z Avstrijko Elisabeth Görgl, tako da utegneva predstaviti kakšen duet. No, podobnih misli je tudi Julia Mancuso. Kdo ve, morda pa poizkusim z Američanko,'' je dejala Črnjanka, ki se je dodobra sprostila že večer pred veleslalomom. Družila se je z družino, pokrovitelji, opremljevalci ter drugimi gosti in hvaležno sprejemala čestitke ter darila. Med drugim ji je njen menedžer poklonil vstopnice za ogled tekem OP Francije v tenisu.

Na omenjenem druženju, ki se ga je udeležil tudi Janez Janša in dejal, da je Tina tista legenda, ki se rodi enkrat v stoletju, pa so z zanimivimi podatki postregli predstavniki njenega opremljevalca smuči. Pri Stöckliju poudarjajo, da imajo Tinini uspehi ob slovenskem in italijanskem tudi švicarski pridih. ''S Stöcklijem sem dobila tisto, kar sem potrebovala,'' priznava Tina, ki je z zanimanjem prisluhnila nizanju zanimivih številk. Med drugim je lahko izvedela, da je Stöckli zgolj za minulo sezono pripravil kar 1700 parov tekmovalnih smuči, od tega kar 220 le za prvo damo ekipe. Ceno so med drugim ''plačevali'' tudi švicarski gozdovi. Za delo so namreč pri Tininem opremljevalcu porabili kar 4,7 tone lesa.

Ne spreglejte