Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2019,
14.34

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Maren Lundby Lillehammer Ema Klinec Ema Klinec smučarski skoki

Sobota, 7. 12. 2019, 14.34

4 leta, 4 mesece

LILLEHAMMER, SMUČARSKI SKOKI, ŽENSKE

Maren Lundby zmagovalka v Lillehammerju, Ema Klinec tik za najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Ema Klinec | Ema Klinec je osvojila četrto mesto. | Foto Sportida

Ema Klinec je osvojila četrto mesto.

Foto: Sportida

Norvežanka Maren Lundby (280,8 točke) je prepričljivo dobila prvo tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk v domačem Lillehammerju. Med finalistkami so nastopile tudi štiri Slovenke, najboljša med njimi je bila povratnica med elito Ema Klinec (250,6), ki je na svoji prvi tekmi te ravni po poškodbi končala tik za zmagovalnim odrom.

Najboljša skakalka lanske zime Lundbyjeva je uspešno začela obrambo velikega kristalnega globusa, saj je na domači tekmi v olimpijskem Lillehammerju 25-letnica prišla do svoje 26. zmage v svetovnem pokalu.

Za njo sta se na uvodu v deveto sezono ženskega svetovnega pokala zvrstili dve avstrijski skakalki Eva Pinkelnig in Chiara Hölzl, ki sta že precej zaostali za norveško tekmico. V boju za stopničke je bila tudi Klinčeva, ki je na koncu pristala tik za zmagovalnim odrom.

Klinčeva, ki je bila edina Slovenka med najboljšo deseterico, si je četrto mesto razdelila z Japonko Yuki Ito. Obe sta pristali tik pred dvakratno svetovno prvakinjo Nemko Katharino Althaus.

Norvežanka Maren Lundby (280,8 točke) je prepričljivo dobila prvo tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk. | Foto: Sportida Norvežanka Maren Lundby (280,8 točke) je prepričljivo dobila prvo tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk. Foto: Sportida

"Rezultat je zelo lep, res pa je, da sem včeraj v kvalifikacijah naredila lepši skok, kar se je izkazalo tudi s tretjim mestom. Sem pa zadovoljna z ravnjo skokov, za stopničke pa bo treba narediti dva super skoka. Danes sta bila oba moja še vedno z rahlo napako. Vesela sem, ker smo tu naredili prve skoke na snegu in na veliki skakalnici. To je bil za vse manjši izziv, ki smo ga uspešno prestali in jutri gremo naprej po dobre skoke," je povedala najboljša slovenska skakalka na prvi tekmi sezone.

Brez finala dve Slovenki

Med Slovenkami je bila Nika Križnar (229,9 točke) enajsta, Urša Bogataj (216) je končala na 16. mestu, Maja Vtič (159) pa na 29.

Brez finala sta na uvodni tekmi sezone ostali dve slovenski skakalki; Špela Rogelj je v konkurenci 40 tekmovalk zasedla 34., Jerneja Brecl pa 35. mesto.

"Ni še prave stabilnosti"

"V sezono smo vstopili pričakovano. To so bili prvi skoki na snegu za nas v tej sezoni in za po vrhu še na veliki skakalnici. V zadnjem mesecu in pol doma za trening zaradi slabega vremena nismo imeli prav solidnih pogojev. To je tu tudi vidno. Dekleta znajo pokazati dobre skoke, to smo videli predvsem včeraj v kvalifikacijah, ko so ekipno delovale bolje kot danes. Ni pa še prave stabilnosti," je nastope svojih varovank ocenil glavni trener Zoran Zupančič.

"Dekleta znajo pokazati dobre skoke, to smo videli predvsem včeraj v kvalifikacijah, ko so ekipno delovale bolje kot danes. Ni pa še prave stabilnosti," je nastope svojih varovank ocenil glavni trener Zoran Zupančič. | Foto: Vid Ponikvar "Dekleta znajo pokazati dobre skoke, to smo videli predvsem včeraj v kvalifikacijah, ko so ekipno delovale bolje kot danes. Ni pa še prave stabilnosti," je nastope svojih varovank ocenil glavni trener Zoran Zupančič. Foto: Vid Ponikvar

"Mislim, da sta Ema in Nika s svojimi dobrimi skoki povsem blizu stopničk. Urša naredi super skok, a ima stalne težave v fazi leta. Špela je danes naredila napako, Jerneja še ni zraven, Maja pa je lahko zadovoljna s točkami. Letos prav veliko na veliki skakalnici ni skakala. Mislim, da od tu naprej lahko le še napredujemo," je prepričan Zupančič.

V nedeljo bo v Lillehammerju na sporedu še ena tekma svetovnega pokala, prva serija se bo začela ob 14. uri.

Izidi, Lillehammer:

1. Maren Lundby (Nor) 280,8 točke
2. Eva Pinkelnig (Avt) 256,4
3. Chiara Hölzl (Avt) 255,3
4. Ema Klinec (Slo) 250,6
. Yuki Ito (Jap) 250,6
...
11. Nika Križnar (Slo) 229,9
16. Urša Bogataj (Slo) 216,0
29. Maja Vtič (Slo) 159,0

...

Ema Klinec
Sportal Klinčeva in Križnarjeva v kvalifikacijah pri vrhu
Ne spreglejte