Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2020,
9.26

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Avstrija Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Torek, 22. 12. 2020, 9.26

3 leta, 4 mesece

Marcel Hrischer

Avstrijski zvezdnik najprej dvignil prah, nato zanikal vrnitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Marcel Hirscher | "Še vedno imam rad smučanje, a niti najmanjše možnosti ni, da bi se vrnil," je Marcel Hirscher zavrnil ugibanja o tem, ali bi ga znova lahko videli na tekmovališčih. | Foto Reuters

"Še vedno imam rad smučanje, a niti najmanjše možnosti ni, da bi se vrnil," je Marcel Hirscher zavrnil ugibanja o tem, ali bi ga znova lahko videli na tekmovališčih.

Foto: Reuters

Nekdanji avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je zanikal možnost, da se še kdaj vrne na tekmovališča, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Enaintridesetletnik je moral na vprašanja o vrnitvi v beli cirkus odgovarjati po objavi posnetka tekmovalnega treninga.

Marcel Hirscher
Sportal Hirscherjev trening dviguje prah

Hirscher je v Reiteralmu v Avstriji treniral med količki v tekmovalnem dresu, zaradi česar je sprožil številna ugibanja o morebitni vrnitvi.

"Niti najmanjše možnosti ni, da bi se vrnil. Obenem me to ne veseli. Naslednjič, ko bom del svetovnega pokala, bom tam kot gledalec. Še vedno imam rad smučanje, a ne več tako, da bi se vsak dan posvečal treningom," je Hirscher vse skupaj zanikal v pogovoru za ServusTV. Dodal je, da se je želel le preizkusiti na strmini in priklicati stare občutke za vožnjo po snegu.

Po poročanju avstrijskih medijev je pustil dober vtis in tudi sam je priznal, da se bo večkrat podal na sneg v tekmovalnem dresu, a le da zadosti svojim potrebam, so zapisali pri Api.

V prihodnjem letu se bo preizkusil kot soustanovitelj podjetja za smučarsko opremo. | Foto: Sportida V prihodnjem letu se bo preizkusil kot soustanovitelj podjetja za smučarsko opremo. Foto: Sportida

Soustanovitelj podjetja smučarskih oblačil

Veseli ga, da ni več v vsakodnevnem trenažnem procesu in da lahko zdaj smuča le takrat, ko si tega želi. Več prostega časa Hirscher preživi na motociklu, ki je njegova velika strast. Poklicno se bo 31-letnik v prihodnjem letu preizkusil kot soustanovitelj podjetja za smučarska oblačila. "Zelo dobro se zavedam, kako pomembna je dobra smučarska oprava," je dejal o svojem novem udejstvovanju.

Trening na smučeh in objava posnetka pa sta bila za novo poklicno usmeritev očitno zelo dobra reklama.

Preberite še:

Nicole Schmidhofer
Sportal Sezona nesrečne Avstrijke po grozljivem padcu ogrožena
Ne spreglejte