Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2024,
17.16

Osveženo pred

3 dni, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Natisni članek

slalom Sölden alpsko smučanje Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Torek, 22. 10. 2024, 17.16

3 dni, 4 ure

Nove negotovosti v primeru vrnitve Marcela Hirscherja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82
Marcel Hirscher | Nastop Marcela Hirscherja na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu je kot kaže pod vprašajem. | Foto Reuters

Nastop Marcela Hirscherja na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu je kot kaže pod vprašajem.

Foto: Reuters

Čeprav je nizozemska smučarska zveza danes sporočila, da bo sloviti alpski smučar Marcel Hirscher, ki bo po obuditvi svojega smučarskega statusa tekmoval za Nizozemsko, domovino svoje matere, v nedeljo nastopil na uvodni veleslalomski tekmi v Söldnu, tega morda ne bomo doživeli. Avstrijski Kronen Zeitung zdaj poroča, da so jim iz ekipe Hirscherja namignili, da njegov nastop v Söldnu ni stoodstotno potrjen. Ko so novico želeli preveriti pri nizozemski krovni organizaciji, so dobili odgovor, da nihče v službi za stike z javnostmi ni na voljo za izjave. 

Petintridesetletni Marcel Hirscher je bil pred upokojitvijo pravi "stroj za zmage". Med letoma 2012 in 2019 je v dresu avstrijske reprezentance osvojil osem zaporednih velikih kristalnih globusov v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Na tekmah svetovnega pokala je skupno dosegel 67 zmag, od tega 32 v slalomu, 31 v veleslalomu, tri v paralelnem slalomu in eno v superveleslalomu.

V svoji bogati karieri je na zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu 2018 osvojil tudi dve zlati olimpijski kolajni v veleslalomu in kombinaciji, v svoji zbirki ima tudi osem odličij najbolj žlahtnega leska s svetovnih prvenstev v Schladmingu 2013, Beaver Creeku 2015, St. Moritzu 2017 in Aareju 2019.

Preberite še:

Marcel Hirscher
Sportal Odgovor na vroče vprašanje še vedno visi v zraku
Petra Vlhova
Sportal Rdeča luč pri olimpijski prvakinji
Urška Ahac
Sportal "Potrebujem še nekaj let, da se čustveno povsem distanciram od tega obdobja"
Ne spreglejte