Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
16.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andreja Mali biatlon Soči

Sreda, 6. 11. 2013, 16.36

7 let, 12 mesecev

Malijeva: Že v Östersundu si želim pokazati, kaj še lahko naredim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še vedno ni jasno, ali bo slovenska biatlonska mešana štafeta lahko nastopila na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju, s tem pa tudi ne, ali bo tam tudi Andreja Mali.

Negotovost glede nastopa na največjem športnem dogodku prihajajoče zime pa ne izkušene slovenske reprezentantke Andreje Mali ne obremenjuje preveč, vsaj tako pravi, osredotoča se na svetovni pokal.

"Za zdaj znajo naši povedati samo to, da je velika verjetnost, da bomo imeli mešano štafeto. S tem imam tudi jaz nastop na olimpijskih igrah, ampak na žalost samo na tej tekmi. Meni to ni dovolj, želim si tudi individualnih nastopov, ki pa jih pravzaprav ne bom videla. Ali se bom s tem zadovoljila? Morala se bom," na vprašanja o Sočiju odgovarja 36-letna Kamničanka, ki je bila po zanjo nadvse neugodnem razpletu prejšnje sezone tako razočarana, da je omenjala celo upokojitev, nato pa vendarle še našla dovolj motivacije za vsaj še eno leto v vrhunskem športu: "V novo sezono sem šla za zdaj še brez nastopa na olimpijskih igrah. Te so za vsakega športnika vselej velika motivacija, ampak jaz motivacijo najdem vedno, tudi za letošnjo sezono sem jo."

Zadovoljile bi jo uvrstitve med najboljših 15

V sezoni 2012/13 je v skupnem seštevku zasedla 41. mesto, s 15. mestom na šprintu v Ruhpoldingu pa je vendarle dokazala, da še ni z v staro šaro. "Vedno sem se gibala od tridesetega do petnajstega mesta, tudi med deset sem že prišla, zato bom v naslednji sezoni zadovoljna z vsem, kar bo med petnajst. Vse, kar bo med petnajst in trideset, bo dobro, ni pa to tisto, kar te zadovolji," o ciljih pravi Malijeva in poudarja, da bo izjemno pomemben že štart v sezono. Ta se bo začela konec meseca na severu Evrope: "Merim na to, da bom že na začetku svetovnega pokala v najvišji pripravljenosti, da bom v sezono štartala z dobrimi tekmami in dobro pripravljena. Lani sem imela slab začetek. Cele tri tedne se je vleklo, kar je s psihološkega stališča zelo slabo, zato pravim, da mora biti začetek dober! Vsaj zame to velja. Že v Östersundu si želim pokazati, kaj še lahko naredim."

"Motivacijo najdem v spremembah"

Njene četrte olimpijske igre v karieri so pod vprašajem, v svetovnem pokalu ima jasno začrtane cilje, priprav na sezono 2013/14 pa se je lotila nekoliko drugače, bolj samostojno. "Na začetku sezone sem trenerjem rekla, da je to moje leto, se pravi, da delati želim tako, kot hočem. In to so mi pustili. Tudi treniram po svoje in moram reči, da se je pokazal zelo velik napredek v ravni fizične pripravljenosti. V streljanju odločajo detajli, a tudi tam sem odkrila nekaj stvari, ki bi lahko pripomogle k večji stabilnosti. Vedno iščem in iščem stvari, ki mi lahko pomagajo. Ko toliko let treniraš, se pojavi nevarnost stagnacije, če ponavljaš ene in iste stvari. Motivacijo najdem v spremembah in letos je bila ena velika sprememba."

Začetek tekmovalne sezone je vse bližje, 24. novembra se bodo v Östersundu na Švedskem za točke svetovnega pokala že potegovale mešane štafete, tudi z Andrejo Mali.

Ne spreglejte