Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 12. 2015,
12.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lake Louise smuk Lindsey Vonn

Sobota, 5. 12. 2015, 12.56

8 let

Lindsey Vonn v 24 urah do dveh zmag, Štuhčeva do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmagovalka petkovega smuka v Lake Louisu Lindsey Vonn je bila nepremagljiva tudi na sobotnem smuku na istem prizorišču. Ilka Štuhec si je s 23. mestom prismučala nove točke v svetovnem pokalu.

Američanka Lindey Vonn se je na tekmah v Lake Louisu vselej počutila odlično, zato ni čudno, da je tam v svoji karieri osvojila neverjetnih 15 zmag. Takšna prevlada ni uspela nobeni drugi smučarki na nobenem prizorišču svetovnega pokala.

Vonnova, ki je sobotni smuk štartala kot 16., je po prečkanju ciljne črte prevzela vodstvo, s prednostjo 1,16 sekunde pred Avstrijko Cornelio Huetter in nazorno pokazala, da jo zanima samo zmaga. Po vseh 53 tekmovalkah je Vonnova slavila z naskokom več kot sekunde. Druga je bila Švicarka Fabienne Suter (+1,05), tretja pa omenjena Huetterjeva. Ilka Štuhec je za Vonnovo zaostala 2,76 sekunde in s 23. mestom prišla do novih točk. Vanja Brodnik pa 5,01 (37. mesto).

Enaintridesetletna Vonnova je zabeležila 69. zmago v pokalu, 35. smukaško, od tega je v tej disciplini štirinajsto in skupno 17. zabeležila v Lake Louisu.

"To zmago posvečam svoji sestri Karin, ki danes slavi 27. rojstni dan. Mislim, da je to lepo darilo. Moram pa reči, da tudi danes moja vožnja ni bila popolna, kar pa je razumljivo zaradi nekoliko slabše vidljivosti," je pojasnila Lindsey Vonn.

Štuhčeva dvakrat do točk

Glede na skupno število prvih mest v najhitrejši disciplini alpskega smučanja jo le še ena zmaga loči od rekorda Avstrijke Annemarie Moser-Pröll, ki je dosegla 36 zmag. Slednjo je Vonnova je že v prejšnji zimi na prvem mestu prehitela po skupnem številu najvišjih mest v zgodovini.

Vonnova je bila že v petek na uvodnem smuku najhitrejša, drugouvrščeno Cornelia Hütter je ugnala "le" za dobre pol sekunde (+0,58).

Manjši zaostanek za Vonnovo kot dan prej (+2,95) je imela na drugem smuku Štuhčeva, ki pa je bila kljub vsemu le tri mesta višje kot v petek. Brodnikova pa je bila, nasprotno, precej počasnejša kot na prvem smuku. Z več kot petimi sekundami zaostanka je bila precej daleč od točk.

Vonnova ima v skupnem seštevku na tretjem mestu 200 točk in zaostaja le za rojakinjo Mikaelo Shiffrin (280) in Švicarko Lari Gut (222); prva na smuku ne nastopa, druga pa je bila tokrat osma.

V nedeljo ob 19. uri bo v Lake Louisu še superveleslalom.

Ne spreglejte