Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

superveleslalom Lindsey Vonn Ilka Štuhec Ilka Štuhec Vanja Brodnik

Sobota, 23. 1. 2016, 22.10

8 let

Lindsey Vonn ruši rekord za rekordom, Štuhčeva v Cortini še ni bila tako visoko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Američanka Lindsey Vonn je na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo pozdravila že svojo 75. zmago v svetovnem pokalu. Ilka Štuhec je osvojila 13. mesto, Vanja Brodnik pa je odstopila.

Američanka Lindsey Vonn je neustavljiva. V Cortini d'Ampezzo je po smuku zmagala še v superveleslalomu za dvojček in popolni konec tedna v Dolomitih. Vonnova je v Cortini osvojila svojo še enajsto zmago za rekord na tem prizorišču ter tako prehitela slovito Avstrijko Renate Götschl. Vonnova je s startno številko 19 izvedla popolni napad ter ob prihodu v cilj za 69 stotink sekunde prehitela Tino Weirather iz Liechtensteina. Tudi po nastopu Švicarke Lare Gut, ki je zaostala 1,31 sekunde, se razmere na vrhu niso spremenile. Nemka Viktoria Rebensburg je skočila na tretje mesto z zaostankom 1,15 sekunde.

Američanka je osvojila svojo že 75. zmago v svetovnem pokalu. Rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki na večni lestvici v absolutni kategoriji z 86 zmagami zaseda prvo mesto, se zdi zdaj še bolj dosegljiv. Stenmark je dominiral v svetovnem pokalu v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Vonnova je že v soboto postavila mejnik z največ osvojenimi smukaškimi zmagami v svetovnem pokalu, ko je osvojila svoj še 37. smuk ter za eno smukaško zmago prehitela avstrijsko rekorderko Annemarie Moser-Pröll. Enaintridesetletna Američanka je osvojila še osmo zmago v tej sezoni svetovnega pokala, s katero je prevzela vodstvo v skupnem seštevku ter Gutovo prehitela za 45 točk. Vonnova tudi v superveleslalomskem seštevku premočno vodi s polnim izkupičkom 300 točk.

Štuhčeva zaostala dve sekundi in 25 stotink

Prvi slovenski nastop je bil pri številki 28. Ilka Štuhec je bila na progi na vseh merjenjih vmesnega časa počasnejša od Vonnove, a je z dobrim srednjim in spodnjim delom ob cilju z zaostankom 2,25 sekunde vpisala takrat 12. čas. Mariborčanko je nato prehitela le Avstrijka Stephanie Venier (+2,18). Štuhčeva je tako prišla do svojega najboljšega superveleslalomskega izida v Cortini, potem ko je bila lani 21. Na startu je bila še Vanja Brodnik s številko 45, a je odstopila.

Naslednja postaja ženske karavane bo Maribor s sobotnim veleslalomom in nedeljskim slalom - tradicionalnim tekmovanjem za zlato lisico.

Ne spreglejte