Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
2. 12. 2015,
10.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lindsey Vonn Lake Louise infografika

Sreda, 2. 12. 2015, 10.17

6 let, 7 mesecev

Lindsey Vonn: Oče, žal mi je, toda …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Želim le zmagovati," z zanjo značilnim skomigom ramen nove tekme v svetovnem pokalu pričakuje ameriška smučarka Lindsey Vonn, ki se je vrnil v "domači" Lake Louise.

Norvežan Aksel Lund Svindal je ob koncu preteklega tedna v kanadskem smučarskem središču Lake Louise pisal zgodovino, potem ko se je z osmo zmago na enem smučišču izenačil z legendarnim Švedom Ingermarjem Stenmarkom. Ta se je osmih zmag (od skupno 86) veselil v Madonni di Campiglio. Kar 15 zmag pa je v enem kraju zbrala Lindsey Vonn. Tudi njeno srečno prizorišče je Lake Louise, kjer bo danes nastopila na prvem uradnem treningu pred tradicionalnim trojnim programom, ki prinaša dva smuka in superveleslalom.

Enajst let od prve zmage

Prav jutri bo minilo enajst let od njene prve zmage v Lake Louisu, ki je bila obenem tudi prva zmaga v karieri. Tedaj še z dekliškim priimkom Kildow, s katerim je nastopala do poroke z zdaj že nekdanjim partnerjem Thomasom Vonnom. Do danes je zbrala kar 67 zmag, od tega že omenjenih petnajst v Lake Louisu, kjer je ob tem še sedemkrat stala na stopničkah za zmagovalce. Visoko bo v kanadski provinci Alberta merila tudi letos, ko bo skušala dokazati, da so vse zdravstvene težave preteklost, obenem pa tudi, da je petkov odstop na veleslalomu v Aspnu ni iztiril.

Očeta ni "ubogala"

"Moje generacije v svetovnem pokalu skorajda ni več. Prišla so nova dekleta. Počutim se kot veteranka. Cilji? Želim zmagovati. To je moj edini cilj v tej sezoni. Nato bom misli preusmerila na svetovno prvenstvo in olimpijske igre," je v pogovoru za ameriško televizijsko mrežo CNN dejala 31-letna šampionka iz Minnesote, ki večji del kariere živi v Koloradu. S tem je vnovič razkrila, da namerava tekmovati še vsaj tri sezone.

"Pred časom sem se o tem pogovarjala z očetom. Dejal mi je, naj razmislim o upokojitvi, če želim pri 50. letu starosti normalno hoditi. Odgovorila sem mu, da cenim njegovo ljubezen in podporo, a ga ne bom upoštevala," pripoveduje štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Zmagovati kot samsko dekle

Vonnova se predvsem v ameriških medijih skorajda ne more izogniti vprašanjem o zdaj že nekdanjem partnerju Tigerju Woodsu, s katerim sta se poleti po treh letih razšla. O najbolj znanem igralcu golfa govori nadvse spoštljivo, zelo odkrito pa razglablja tudi o svoji ljubezenski prihodnosti. "Ne vem, ali želim novo zvezo. Na voljo imam najverjetneje še tri smučarske sezone. Želim se osredotočiti na to. No, človek pa nikoli ne ve, kaj se lahko zgodi," je pogovor za CNN sklenila dolgoletna tekmica Tine Maze.

Ne spreglejte