Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
13.09

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lindsey Vonn alpsko smučanje Lienz veleslalom zimska rekreacija

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 13.09

5 let, 5 mesecev

Lindsey Vonn bo "pobegnila" domov

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Ameriška smučarka Lindsey Vonn se po izgubljenem vodstvu v skupnem seštevku svetovnega pokala in odstopu v Lienzu vrača v domovino.

Ko je po štirih zaporednih zmagah Lindsey Vonn pred desetimi dnevi zasedla drugo mesto v kombinaciji, se je znova ustvaril vtis Američankine premoči in odprte poti do skupne zmage v dodobra osiromašenem ženskem delu svetovnega pokala. A sledili so smukaški odstop z drobno poškodbo v Val d'Iseru, 13. mesto na veleslalomu v Courchevelu in zdaj še zdrs v Lienzu. "Trenutno res nisem v najboljši koži. Ne le zaradi rezultatov, temveč predvsem zaradi prehlada, šibkosti in pomanjkanja želenega treninga," je po tretjem odstopu na deveti tekmi sezone dejala Vonnova.

Sapo bo zajela v Vailu

Po ničli v Lienzu se 31-letna Američanka, ki je vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala prepustila Švicarki Lari Gut, vrača v domači Vail. "Če sem povsem iskrena, bi se najraje umaknila za dva tedna, si dodobra odpočila, se lotila treningov in se nato vrnila na evropske tekme. No, žal ne gre. Na voljo bom imela le kakšen dan za oddih, nato pa se bom v Vailu kaj hitro lotila treninga. Potrebujem dober trening, da znova osvojim stabilnost, predvsem pa je pomembno, da se otresem tega prehlada, ki me lovi že nekaj časa," je povedala štirikratna zmagovalka skupnega seštevka in po umiku Tine Maze ter poškodbah Anne Fenninger ter Mikaele Shiffrin še vedno prva favoritinja za globus v sezoni 2015/16.

"Ana Drev? Ne, to ni senzacija!"

Med pospravljanjem veleslalomskih smuči v Lienzu je gledalce v cilju v Lienzu dodobra vznemiril izjemen nastop Ane Drev, ki je z vrhunsko prvo predstavo ugnala vse tekmice. Njena ameriška vrstnica je zgolj z odobravanjem prikimala, nato pa hitela pojasnjevati, da to ni presenečenje, še manj senzacija. "Že med jutranjim ogrevalnim smučanjem je bila Ana videti odlično. Poleg tega je to proga, ki omogoča napade tehnično dobro podkovanim smučarkam. Priznam pa, da je prav lepo videti svež obraz med najboljšimi," je dejala ameriška zvezdnica belega cirkusa.

Tina naj se vrne, nato pa …

Slovenka na vrhu za Vonnovo sicer ni nič novega. Navsezadnje je bila njena dolgoletna tekmica prav Tina Maze, ki si je vzela leto premora. Vprašanje, ki se v svetovnem pokalu ponavlja kot refren najbolj poslušane pesmi, pa je, ali bo ostalo zgolj pri zamrznitvi kariere. "Vrnitev ali dokončno slovo? Ne vem. Po mojem mnenju so možnosti 50-odstotne.

Priznam pa, da zelo rada tekmujem s Tino, zato bi bila zelo vesela njene vrnitve. Vedno je bila čvrsta tekmica. To je dobro za šport. Poleg tega je lepo, ko je krog držav širok," je krajši pogovor za Sportal sklenila zmagovalka rekordnih 71 tekem svetovnega pokala, ki se bo v Evropo vrnila, ko bo dokončno znan program hitrih disciplin v januarju.

Ne spreglejte