SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Legendarni avstrijski trener Alexander Pointner začel sodelovati z Bolgarom

4

termometer

Lani se je končalo desetletno sodelovanje med skakalnim trenerjem Alexandrom Pointnerjem in avstrijsko reprezentanco. V tem času je preživljal težke trenutke. Zdaj se, kot kaže, vrača v skakalni svet.

Nekdanji prvi mož avstrijske skakalne reprezentance Alexander Pointner je v nedeljo skupaj z ženo Angelo na avstrijski televiziji izpostavil dan, ko se je zanju v življenju vse spremenilo. Njuna 16-letna hči Nina je 5. novembra skušala narediti samomor. Od takrat naprej ima možgane poškodovane in je že nekaj mesecev v rehabilitacijskem centru. "Težek trenutek, bil sem paraliziran," je Pointner opisal občutke ob tragičnem dogodku.

"Nisva vedela, da je stanje tako hudo. Vedela sva le, da sta najina otroka dovzetna za genetske bolezni. Zdaj veva … Takšen poskus samomora se lahko zgodi povsem brez opozorila," je dejala Angela.

Vse od nesrečnega trenutka hodi družina na terapije, pravi Pointner: "Večkrat sem se spraševal, ali sem kot trener preveč potoval in bil posledično premalo z družino. Terapevt mi je dejal, da se zgodovine ne more spremeniti, lahko pa naredim vse, da bo zdaj dobro."

Svetuje Bolgaru Zografskemu, s Schlierenzauerjem ni bil v stiku

V pogovoru je Alexander, ki se je z avstrijskimi skakalci veselil kar 32 medalj na največjih tekmovanjih, poudaril, da vse od aprila 2014, ko mu niso podaljšali pogodbe, ni imel stika z Gregorjem Schlierenzaurjem, s katerim se nista razumela, predsednikom avstrijske smučarske zveze Petrom Schröcksnadlom

Najuspešnejši avstrijski skakalni trener je prav tako naznanil vrnitev v skoke. Svetuje namreč nekdanjemu mladinskemu svetovnemu prvaku Bolgaru Vladimirju Zografskemu: "V sebi nosi velik potencial. Ko sem mu predajal znanje, me je gledal z velikimi očmi. Tega ob koncu mojega delovanja z avstrijsko ekipo nisem več čutil."

Kaj to sodelovanje pomeni, pa bomo lahko videli kmalu, saj se nova sezona začne čez dobra dva tedna v Klingenthalu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin