Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
9.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Aspen

Petek, 27. 11. 2015, 9.30

1 leto, 2 meseca

Lara Gut kraljica Aspna, odstop Shiffrinove in Vonnove, Drevova do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švicarka Lara Gut je zmagala na veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v ameriškem Aspnu (2:02,51). Ana Drev je bila edina slovenska finalistka na 22. mestu.

Druga je bila Avstrijka Eva-Maria Brem (+0,10), tretja pa Italijanka Federica Brignone (+0,34). Edina slovenska finalistka Ana Drevje bila 22. (+4,38).

Ana Drev, ki je nastopila 20. po vrsti, se je na 28. mestu kot edina iz slovenske vrste uvrstila v finale, v katerem je snežilo še močneje kot med uvodnim nastopom. Drevova je sicer še nekaj izgubila v primerjavi z zmagovalko, toda manj kot sekundo, s čimer je pridobila šest mest.

Katarina Lavtar, edina slovenska dobitnica točk na uvodni tekmi v Söldnu, je odstopila in ni izkoristila ugodne startne številke 30. Preostali Slovenki sta nastopili ob koncu startne liste; Ana Bucik je končala na 45. mestu (+4,85), Tina Robnik pa je predčasno končala nastop. Na prvi progi je odstopila je tudi ameriška zvezdnica Lindsey Vonn.

Na poti do najvišje stopničke je zdrsnila

Po prvi vožnji pa je vodila Američanka Mikaela Shiffrin. Brignonejeva, ki je dobila uvodno veleslalomsko preizkušnjo v Söldnu, je zaostajala le za 11 stotink, tretja pa Gutova (+0,96), ki je bila zadnja z manj kot sekundo zaostanka. Najprej se je izkazala Bremova in vodila vse do nastopa Gutove. Zaostala je tudi za Brignonejevo, za katero je bilo pred tem videti, da bi lahko edina resno ogrozila Shiffrino.

Slednja je bila na poti do kar zanesljive najvišje stopničke za zmagovalke, saj je imela še na zadnjem merjenju vmesnega časa 68 stotink prednosti, nato pa je dvoje vratc pred ciljem z roko udarila ob količek, izgubila ravnotežje, zdrsnila in končala v snegu.

Svoje trinajste zmage se je veselila 24-letna Lara Gut, tri leta starejša Tirolka Bremova pa je le za desetinko zgrešila ubranitev lanske zmage.

V soboto bo v Aspnu še ženski slalom.

Ne spreglejte