Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek Andreas Wellinger padec Kuusamo

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 13.39

8 let

Lanišek po groznem padcu na operacijo prsta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob padcih Anžeta Laniška in Andreasa Wellingerja je v soboto v Kuusamu vsem zastal dih. Naš mladi skakalni up bo moral sicer na operacijo prsta, a jo je k sreči odnesel brez težje poškodbe.

Nesrečnika sobotnega dne v Kuusamu sta bila 18-letni Anže Lanišek ter leto dni starejši Nemec Andreas Wellinger. Pri obeh sta bila različna vzroka, da je prišlo do neljubega dogodka. Našemu skakalcu se je v zraku odpela vez, Nemec pa je naredil napako na mizi in padec je bil zaradi preagresivnega skoka neizbežen.

Iz slovenskega tabora so danes sporočili, da je Lanišek opravil nov pregled pri reprezentančnem zdravniku Tomažu Silvestru ne Jesenicah, končna odločitev pa je bila, da bo odšel na operacijo prsta.

"Jutri ali pojutrišnjem bom moral na operacijo prsta na desni roki, saj se je na stičišču vezi odkrušil delček kosti in je zato prst nestabilen. Po kratkem počitku bom lahko že skakal z opornico. V dogovoru z vodstvom reprezentance bom preizkušnji v Lillehammerju izpustil in se ekipi pridružil v Nižnem Tagilu v Rusiji, medtem pa bom pridno treniral. Drugače se počutim povsem dobro, bi se pa rad vsem zahvalil za dobre želje, ki jih dobivam v teh dneh," je sporočil Lanišek, ki je ob Petru Prevcu edini Slovenec, ki se je na vseh treh tekmah uvrstil med dobitnike točk.

Tudi Nemec jo je k sreči odnesel brez večjih poškodb, čeprav bi se lahko končalo huje. Saj se spomnite, kako jih je lani skupil Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je zaradi padca na letalnici na Kulmu in posledičnega strahu letos poleti nato celo končal športno pot.

Bil pa je to že tretji padec mladega skakalca v tej sezoni, potem ko jih je v Klingenthalu skupil 18-letni Phillip Sjoeen, ki naj bi se vrnil v karavano smučarskih skokov na novoletni turneji, a ni izključen niti bolj zgoden povratek.

Ne spreglejte