Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
2. 1. 2013,
13.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Robert Kranjec računalnik kraja denar novoletna turneja

Natisni članek

Sreda, 2. 1. 2013, 13.33

8 let, 3 mesece

Kranjca okradli v Garmisch-Partenkirchnu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Druga tekma novoletne turneje je našemu najboljšemu skakalcu minule zime Robertu Kranjcu prinesla nasmešek na obrazu. Vendar le na tekmovalnem področju, saj so mu v Nemčiji ukradli računalnik.

Po vseh težavah, ki jih je Robert Kranjec imel na začetku sezone, je na veliko veselje našel tiste prave občutke v Garmisch-Partenkirchu, kjer je s 13. mestom prišel do najboljše posamične uvrstitve v tem koledarskem letu. "Če bo šlo tako naprej, bom kar zadovoljen. Vse pride z zaupanjem. V Oberstdorfu je imelo nekaj parov srečo in sem izpadel. Vesel sem, da sem dobil občutke, ki jih bom poskušal nadgraditi. Mislim, da sem zelo napredoval, potem ko se sploh nisem uvrščal na tekmo. Počutim se bistveno bolje," je leteči Kranjčan spregovoril o začetku novoletne turneje, na kateri blesti Anders Jacobsen.

Norvežan je po mnenju Kranjca resen kandidat, da postane še drugič v karieri – po letu 2007 – kralj prestižne turneje, skupno zmago pa privošči tako njemu kot tudi Avstrijcu Gregorju Schlierenzauerju. "Glede na to, kako je skakal na prvih dveh tekmah, mislim, da bo uspelo Jacobsenu. Če mu le ne bodo ponagajali. Privoščim obema, saj se z obema tudi dobro razumem. Naj zmaga boljši."

Svetovni prvak v poletih pa je na letošnji novoletni turneji doživel tudi neprijetno izkušnjo, za katero si ni mislil, da se mu bo zgodila v Garmisch-Partenkirchnu. V hotelu, kjer so bili skakalci nastanjeni, so namreč nepridipravi ropali v tretjem nadstropju. Med okradenimi je bila tudi Kranjčeva soba. "Odnesli so mi računalnik, ženi Špeli pa iz torbice 200 evrov. To je opazila šele, ko je šla domov. Na mizi so mi denimo pustili fotoaparat. Ne vem, kdaj se je to zgodilo. Predvidevam, da med polnočjo in 1. uro, ko smo si šli voščit za novo leto. Kradli so v tretjem nadstropju, v katerem sem bil od Slovencev le jaz," je o neprijetni izkušnji povedal Robert, ki se je z reprezentančnimi kolegi danes odpravil proti Innsbrucku, kjer bo tretja postojanka prestižne turneje.

Ne spreglejte