Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2016,
11.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

biatlon Darja Domračeva Ole Einar Björndalen

Torek, 5. 4. 2016, 11.13

6 let, 6 mesecev

Kralj biatlona še ne bo vrgel puške v koruzo, motiviran je kot pri dvajsetih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ole Einar Bjoerndalen biatlon | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Norveški biatlonski superveteran, 42-letni Ole Einar Björndalen, na današnji novinarski konferenci ni naznanil upokojitve, pač pa presenetil s sporočilom, da bo postal oče.

Ko je Ole Einar Björndalen, ki se ga je na Norveškem oprijel vzdevek kralj biatlona, sklical novinarsko konferenco, so mnogi pričakovali, da bo pri 42 letih, po 24 letih v svetovnem pokalu, 22 svetovnih prvenstvih in šestih olimpijskih igrah vendarle naznanil tekmovalno upokojitev.   

Pričakovali so, da bo naznanil upokojitev, a ...

Zmagovalec na rekordnih 94 tekmah v svetovnem pokalu in nosilec 13 olimpijskih odličij pa je presenetil. Ne le da z biatlonom še ni opravil, konec leta s partnerico, belorusko biatlonsko zvezdnico Darjo Domračevo, pričakujeta otroka.

"Dobro obveščeni ste morda že vedeli, da sva z Darjo dobra prijatelja, a to prijateljstvo se je pred časom razvilo v nekaj več. Postala sva par, zdaj pa bova še starša. Oktobra pričakujeva otroka," je povedal norveškim novinarjem in požel aplavz.

Motiviran kot pri dvajsetih

O koncu imenitne kariere  še ne razmišlja. "Motiviran sem kot pri dvajsetih letih," je dejal v Avstriji živeči Norvežan in namignil, da je njegov naslednji cilj nastop na olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu.

29-letna beloruska biatlonka bo, kot kaže, izpustila tudi sezono 2016/17. | Foto: Sportida 29-letna beloruska biatlonka bo, kot kaže, izpustila tudi sezono 2016/17. Foto: Sportida

Izvrstna beloruska biatlonka Darja Domračeva v pretekli sezoni zaradi mononukleoze ni tekmovala, v sezoni 2014/15 pa je bila zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju je osvojila tri zlate kolajne, leta 2010 v Vancouvru pa eno bronasto.          

Ne spreglejte